Τι είναι το Mask Break; Θα ισχύσει στα σχολεία Ραφήνας και Πικερμίου;

1599

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τη βγάζουν στα διαλείμματα και να μην τη φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να προσδιορίσει τα «διαλείμματα από την μάσκα», τα οποία είχε προτείνει τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.    Εφόσον υλοποιηθούν, τα “mask breaks” θα δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές για ένα – ή και περισσότερα – μικρά διαλείμματα από την πολύωρη χρήση μάσκας.

Το υπουργείο ζητά να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει γαι το διάλειμμα, αν θα πρέπει οι μαθητές να φορούν μάσκα και τελικά αν θα εφαρμοστούν νέα όρια αποστάσεων. Πιθανό είναι μάλιστα το ενδεχόμενο, οι νέες διευκρινήσεις να δοθούν κατά την σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα φροντιστήρια  ξένων γλωσσών τα οποία βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 3.(Στο οποίο ανήκει η Ραφήνα και το Πικέρμι)

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================