Την Δευτέρα μπαίνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ στις αστικές γραμμές Ραφήνας-Αρτέμιδας-Παλλήνης-Ανθούσας-Κορωπίου

2261

Από Δευτέρα θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 100 λεωφορεία του ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αττικής, καλύπτοντας τις 30 από τις συνολικά 60 λεωφορειακές γραμμές που είχαν προγραμματιστεί να ενισχυθούν.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού μέρα με τη μέρα να έχουν αυξητική τάση και τις εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ακόμα έντονες, η κυβέρνηση καλείται να «κερδίσει» ένα δύσκολο στοίχημα.

Ετσι, τα ΚΤΕΛ θα καλύψουν:

– Γραμμές περιοχής Ανατολικής Αττικής: Στην κατηγορία αυτήν ανήκουν γραμμές που συνδέουν τους σταθμούς μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Νομισματοκοπείο με περιοχές όπως η Ανθούσα, η Αρτέμιδα, το Κορωπί, η Παλλήνη, η Ραφήνα.

Οσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται κυρίως σε πολυσύχναστες γραμμές, τα στοιχεία του ΟΑΣΑ δείχνουν μάλλον το αντίθετο, καθώς, όπως φαίνεται, η πληρότητα άνω του 65% εμφανίζεται σε πολύ μικρό ποσοστό οχημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τηλεματικής του Οργανισμού -και αφού έχουν συνυπολογίσει την εισιτηριοδιαφυγή, που εκτιμάται με ειδικό αλγόριθμο- προκύπτει ότι κατά τις ώρες αιχμής πληρότητα άνω του 65% εμφανίζεται περίπου στο 4% των οχημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, οι ενέργειες που θα αλλάξουν την εικόνα στα ΜΜΜ μέσα στο επόμενο διάστημα είναι οι εξής:

– Σύμπραξη με ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ. Η ΟΣΥ θα ενισχυθεί με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

– Προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing. Ο διαγωνισμός έχει βγει και σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής.

– 655 προσλήψεις σε ΣΤΑ.ΣΥ. και ΟΣΥ. Με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ. Βρίσκεται στο ΑΣΕΠ για έγκριση και εντός της βδομάδας θα βγει η προκήρυξη για την υποβολή δικαιολογητικών.

– Περαιτέρω μείωση των χρονοαποστάσεων στο μετρό.

– Ολοκληρώνονται και άλλοι τρεις σταθμοί μετρό (επέκταση προς Πειραιά) και ξεκινάει η διαδικασία για τη γραμμή 4.

– 25 νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το στόλο του τραμ. Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν δρομολόγια προς το Σύνταγμα, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν τα τεστ και ο Δήμος Αθηναίων κάνει εργασίες για να παραδοθεί το δίκτυο όπως ήταν πριν.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================