Το 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας κατακτά το Πρώτο Βραβείο Σχολικής Εφημερίδας!
Μεγάλη διάκριση για το 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας, το οποίο απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Σχολικής Εφημερίδας στον 1ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Σχολικών Εφημερίδων που διοργάνωσε η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ.
Η βραβευμένη σχολική εφημερίδα με τίτλο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ», ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο, χάρη στην πρωτοτυπία, την ποιότητα γραφής, την κοινωνική ευαισθησία και τον φρέσκο μαθητικό της λόγο.


Η ομάδα των μαθητών που εργάστηκε για τη δημιουργία της εφημερίδας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, απέδειξε ότι η νέα γενιά έχει άποψη, ευαισθησίες και δημιουργική διάθεση. Με άρθρα που αγγίζουν σύγχρονα θέματα, ρεπορτάζ, λογοτεχνικά κείμενα, ακόμα και συνεντεύξεις, η εφημερίδα «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» κατάφερε να αποτελέσει μια δυνατή φωνή των μαθητών, εκτός των στενών ορίων της διδακτέας ύλης.
Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή για το σχολείο και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, και αποδεικνύει πως η δημόσια εκπαίδευση μπορεί να παράγει πολιτισμό και λόγο υψηλού επιπέδου όταν ενισχύεται η δημιουργικότητα των παιδιών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ραφήνας! Το μέλλον τους ανήκει!



































