Το Λύκειο Ραφήνας τελεί ακόμη υπό κατάληψη : Τα πέντε αιτήματα των μαθητών και πως θα ικανοποιηθούν

352

Το Λύκειο Ραφήνας τελεί ακόμη υπό κατάληψη.

Χτες 29 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή(ΣΕΕ),  από καθηγητές,  από μαθητές και από γονείς.

Εμείς μιλήσαμε με την Διευθύντρια του Λυκείου κ. Αλεξάνδρα Ταταράκη πριν από λίγο προκειμένου να μάθουμε τι θα γίνει με την κατάληψη του σχολείου διότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες μας. Η κ. Ταταράκη μας ενημέρωσε λοιπόν με κάθε λεπτομέρεια:

Τα πέντε αιτήματα που επιθυμεί η Σχολική Επιτροπή Κατάληψης να ικανοποιηθούν είναι τα εξής:

1)Μείωση αριθμού ανά τμήμα 

Είναι το μοναδικό αίτημα που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας προηγουμένων ημερών στις μικρές σε μέγεθος τάξεις βρίσκονται 18 παιδιά ενώ στις μεγάλες από 22-27 μαθητές. Οι μεγάλες αυτές τάξεις έχουν πολλά παράθυρα και υπάρχει άπλετος αερισμός.

2)Αερισμό όλων των αιθουσών

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας την πρώτη μέρα της κατάληψης και συνέντευξη που είχαμε πάρει από την κ. Ταταράκη έχει ήδη δρομολογηθεί διάνοιξη νέων παραθύρων στο αίθριο των αιθουσών ,εργασίες που έχουν σταματήσει λόγω κατάληψης.

3)Άμεση κάλυψη κενών θέσεων σε καθηγητές

Μέχρι να έρθουν οι αναπληρωτές καθηγητές θα αναπληρωθούν με υπερωρίες των ήδη υπαρχόντων καθηγητών και με μείωση κάποιων ωρών σε κάποιο μάθημα ώστε να καλυφθούν όλες οι τάξεις στο αντίστοιχο μάθημα.

4)Επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας προκειμένου οι χώροι να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σωστά

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου υποσχέθηκε εκτός από την μόνιμη καθαρίστρια, επιπλέον 3ωρη καθαρίστρια με χρέωση του δήμου η οποία θα απολυμαίνει τα θρανία κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων.

5)Λύση στο πρόβλημα συνωστισμού που παρατηρείται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από την κοινή είσοδο-έξοδο του κτηρίου.

Η λύση που προτάθηκε από την Λυκειάρχη κ.Ταταράκη είναι να εισέρχονται οι μαθητές από την μπροστινή είσοδο, όπου υπάρχουν οι θερμικές πύλες και να εξέρχονται οι μαθητές του Λυκείου από την πλαϊνή έξοδο(Προς το Γυμναστήριο),όπου θα γίνει από τον δήμο η πεζοδρόμηση του δρόμου που οδηγεί στο Γυμναστήριο(Μόνο τις ώρες εξόδου των μαθητών).

Κατερίνα Τράση

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα