spot_img
6.5 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

To νέο πυροσβεστικό όχημα που χρησιμοποιεί κινητήρες αεριωθούμενων – Turbo-Loscher II (video) – rpn

 

 

 

Οι κλιματικές συνθήκες δημιουργούν πολλά φαινόμενα που βοηθούν στην εξάπλωσή των πυρκαγιών. Για να αμυνθούμε λοιπόν χρειαζόμαστε νέα και σύγχρονα… όπλα.

 Ένα από αυτό είναι το νέο πυροσβεστικό όχημα που Turbo-Loscher II, που χρησιμοποιεί κινητήρες αεριωθούμενων (jet) για να σβήσει έξυπνα τις πυρκαγιές.

Ψεκάζει περίπου 8.000 λίτρα ανά λεπτό. Ζυγίζει 30 τόνους, έχει μήκος πάνω από 10 μέτρα και έχει κινητήρα που αποδίδει 500 ίππους. Το εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι έχει δύο κινητήρες τζετ εγκατεστημένους στο πίσω μέρος του. Αυτοί διαχέουν το νερό τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα που ουσιαστικά μετατρέπεται σε ομίχλη.

Οι  πυρκαγιές ιδιαίτερα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα, αυτό το τεράστιο πυροσβεστικό όχημα μπορεί να τις κρατήσει υπό έλεγχο και οι άλλες μονάδες εδάφους μπορούν να τις σβήσουν ταχύτερα και χωρίς κίνδυνο.

 

Πως δουλεύει

Το Turbo-Loscher II δεν είναι ακριβώς ένα πυροσβεστικό όχημα επειδή δεν διαθέτει σκάλα και δεν διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για επιχειρήσεις, εισόδου και διάσωσης. Ο κύριος ρόλος του είναι να φτάσει πρώτο σε μία δύσκολη κατάσταση και να αποτρέψει να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Χάρη στους δύο ισχυρούς κινητήρες  jet, το όχημα μπορεί να καλύψει μια περιοχή περίπου 350 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η απόσταση ψεκασμού μπορεί να ξεπεράσει τα 100 μέτρα.

Το Turbo-Loscher II μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ισχυρό ανεμιστήρα αφού αδειάσει το δοχείο νερού του. Έτσι θα απομακρύνει τα τοξικά αέρια για να επιτρέψει στους πυροσβέστες να επέμβουν χωρίς κίνδυνο.

Όσο για το πρώτο Turbo-Loscher, ακόμα κι αν έχει παλιώσει, εξακολουθεί να παραμένει η εφεδρική επιλογή στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων. Χρησιμοποιούσε επίσης δύο κινητήρες τζετ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, αλλά είχε δυνατότητα, ρίψης 6.000 λίτρων νερού ανά λεπτό.

Δείτε το Turbo-Loscher σε δράση σε ρεπορτάζ του  Emergency-Report.de

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR