spot_img
16.1 C
Rafina
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
spot_img

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε την Εύα Καϊλή – Ελέγχεται από τις βελγικές αρχές για διαφθορά

 

 

 

Στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ εμπλέκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής έχει προσαχθεί για κατάθεση από τις βελγικές αρχές, ενώ το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησε στη διαγραφή της.

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η βελγική εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα», των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ωστόσο, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή, που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Αυτή την εβδομάδα

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό ήρθε στο...

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ραφήνας – Πικερμίου- Γίνε και εσύ εθελοντής!

ΕΘΟΡΠ: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται αποστολή ζωής Σε μια εποχή...

Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο – Σοκ με τέσσερις συλλήψεις

Σοκ προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του...

Η αγάπη που δεν διορθώνει. Η αγάπη που χωράει!

Υπάρχει μια λεπτή αλλά καθοριστική διαφορά στις σχέσεις, που...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου – Αναστάτωση στην Ανατολική Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το...

ΝΕΑ

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό ήρθε στο...

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ραφήνας – Πικερμίου- Γίνε και εσύ εθελοντής!

ΕΘΟΡΠ: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται αποστολή ζωής Σε μια εποχή...

Η αγάπη που δεν διορθώνει. Η αγάπη που χωράει!

Υπάρχει μια λεπτή αλλά καθοριστική διαφορά στις σχέσεις, που...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου – Αναστάτωση στην Ανατολική Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το...

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Στην εθνική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», που...

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. 24ωρη Πανελλαδική Απεργία – Δυναμικό παρών στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί...

RPN.GR