spot_img
27.6 C
Rafina
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
spot_img

Τραγωδία στη Μεσσηνία με 6χρονο παιδί που πνίγηκε σε πισίνα – Σε εξέλιξη οι έρευνες

 

 

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (02/07) στη Μεσσηνία, όταν ένα εξάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε πισίνα ενοικιαζόμενης διώροφης κατοικίας, στην περιοχή μεταξύ Γιάλοβας και Πύλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Το παιδί, βρισκόταν στο σημείο μαζί με τη μητέρα του και ακόμη μία γυναίκα, οι οποίες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαριότητας στην κατοικία.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στον πρώτο όροφο, όταν αντιλήφθηκαν το παιδί να επιπλέει στην πισίνα, χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές, το παιδί φέρεται να σκόνταψε και να βρέθηκε μέσα στην πισίνα, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου, παρά τις προσπάθειες, κατέληξε γύρω στις 4:30 το απόγευμα.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή από ιατροδικαστή, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η μητέρα του παιδιού, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σήμερα (03/07) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η γυναίκα ήταν διαζευγμένη τα τελευταία περίπου τρία χρόνια και ζούσε στους Γαργαλιάνους μαζί με το παιδί, που ήταν ο μοναχογιός της. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας, εργαζόταν σε δύο δουλειές, τόσο σε καφετέρια της περιοχής όσο και σε καθαρισμούς.

Άνθρωποι που τη γνώριζαν αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα δεμένη με το παιδί της, το φρόντιζε με αφοσίωση και προσπαθούσε καθημερινά να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζεται και το καθεστώς λειτουργίας της κατοικίας όπου σημειώθηκε η τραγωδία, καθώς και το αν η πισίνα πληρούσε όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι μεμπτό.

Οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού συνεχίζονται.

Αυτή την εβδομάδα

Η Μαντόνα στα Μετέωρα: Τρίωρη ιδιωτική επίσκεψη στη Μονή Βαρλαάμ

Μία διαφορετική πλευρά των διακοπών της στην Ελλάδα επέλεξε...

Το κρυφό «δέσιμο» μέσα στο πρωτόνιο που αλλάζει όσα γνωρίζουμε για την ύλη

Μέσα σε κάθε πρωτόνιο υπάρχει ένας αθέατος και εξαιρετικά...

Παναγία Σουμελά: Με κατάνυξη και ποντιακή παράδοση ο Δεκαπενταύγουστος στο Βέρμιο

Η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού χτύπησε για ακόμη μία...

Καιρός: Τα μοντέλα δείχνουν ισχυρή θερμή εισβολή – Πότε αναμένεται η κορύφωση

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας μετά τις 18 Αυγούστου δείχνουν...

Μικρή αυγουστιάτικη ανάπαυλα για το «Οβελιστήριο των Φίλων» στο Πικέρμι

Μερικές ημέρες ξεκούρασης παίρνει το «Οβελιστήριο των Φίλων» στο...

ΝΕΑ

Η Μαντόνα στα Μετέωρα: Τρίωρη ιδιωτική επίσκεψη στη Μονή Βαρλαάμ

Μία διαφορετική πλευρά των διακοπών της στην Ελλάδα επέλεξε...

Το κρυφό «δέσιμο» μέσα στο πρωτόνιο που αλλάζει όσα γνωρίζουμε για την ύλη

Μέσα σε κάθε πρωτόνιο υπάρχει ένας αθέατος και εξαιρετικά...

Καιρός: Τα μοντέλα δείχνουν ισχυρή θερμή εισβολή – Πότε αναμένεται η κορύφωση

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας μετά τις 18 Αυγούστου δείχνουν...

Μικρή αυγουστιάτικη ανάπαυλα για το «Οβελιστήριο των Φίλων» στο Πικέρμι

Μερικές ημέρες ξεκούρασης παίρνει το «Οβελιστήριο των Φίλων» στο...

Διαφημίσεις έξω από το γήπεδο Ραφήνας: Ο Δήμος γνωρίζει;

Εδώ και αρκετό καιρό, στην εξωτερική πλευρά του Δημοτικού...

Πέθανε ο Στέφανος Μάνος – Μια αντισυμβατική φωνή της Μεταπολίτευσης

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Στέφανος Μάνος, μία...

RPN.GR