spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Βαρύ πένθος για την Κάρμεν Ρουγγέρη: Πέθανε ο σύζυγός της, Ανδρέας Κουλουμπής – rpn

 

 

 

Δύσκολες ώρες βιώνει η Κάρμεν Ρουγγέρη, κάθως έφυγε από ζωή ο συζυγός της. Ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρέας Κουλουμπής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, ενώ ήταν παντρεμένο επί 57 χρόνια.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο τενόρος και πρώην μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Τσαούσης, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

«Eνα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της όπερας, ο βαρύτονος της Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή Ανδρέας Κουλουμπής, έφυγε από τη ζωή… Μνήμες αμέτρητες μαζί του, επάνω αλλά και έξω από τη σκηνή. Κάρμεν, Χριστίνα & Βίκτωρα, τα θερμά μου συλλυπητήρια» έγραψε.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Κουλουμπής

Γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο. Με το τέλος των σπουδών του, αμέσως προσελήφθη από την Εθνική Λυρική Σκηνή με την οποία συνεργάστηκε για σαράντα πέντε σχεδόν χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 μέχρι και το 2005. Πολυτάλαντος, με εξαίρετη φωνή βαρύτονου, πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο Ολύμπια το 1962 ως Μαζέττο (Ντον Τζοβάννι), αλλά και Τόνιο (Παλιάτσοι).

Με την υποστήριξη του Κωστή Μπαστιά έγινε αρχικά μέλος της Χορωδίας της ΕΛΣ, ενώ το 1967 μετά από πρόταση του Αντίοχου Ευαγγελάτου έγινε σολίστ, ερμηνεύοντας έκτοτε όλους σχεδόν τους κύριους ρόλους του ρεπερτορίου του, όπως Παπαγκένο (Ο μαγικός αυλός), Κόμης του Μοντερόνε (Ριγολέττος), Τζόρτζιο Ζερμόν (Τραβιάτα), Μάκβεθ, Φίγκαρο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Σκάρπια (Τόσκα), Πάολο Αλμπιάνι (Σιμόν Μποκκανέγκρα), Ροντρίγκο (Ντον Κάρλο), Γκουλιέλμο (Έτσι κάνουν όλες), Σκίκκι (Τζάννι Σκίκκι), Λεσκώ (Μανόν Λεσκώ), Αινείας (Διδώ και Αινείας), Κόμης ντι Λούνα (Ο τροβαδούρος).

Αναπόσπαστο κεφάλαιο της ιστορίας της Λυρικής, πολυαγαπημένος στο ελληνικό κοινό, κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Γιουγκοσλαβία, Βέλγιο, Ελβετία, Βουλγαρία, Πολωνία) σε παραστάσεις όπερες και ρεσιτάλ. Ως σολίστ είχε συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Πηγή: ethnos,gr

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR