spot_img
33.9 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Βέροια: Γιατί έδιωξαν οι συγγενείς τον πατέρα από την κηδεία του βρέφους

 

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του μόλις 6 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μητέρα στην Ημαθία.

Ο πατέρας του μωρού επιχείρησε να παραβρεθεί στην τελετή, ωστόσο, οι γονείς της 37χρονης δεν του το επέτρεψαν και επικράτησε ένταση.

«Εγώ τον κάλεσα να έρθει στην κηδεία, ως όφειλα. ”Θέλεις να έρθεις στην κηδεία;” Ήρθε. Μόλις έφτασε στα 30 μέτρα άρχισε να μας βρίζει. ”Αλήτες, θα σας…”. Μόλις εγώ τον κυνήγησα, δεν το κρύβω, αλήθεια σου λέω, του έριξα ένα κυνήγι, άμα τον προλάβαινα, θα τον έλιωνα», είπε ο παππούς του άτυχου βρέφους και πατέρας της 37χρονης στο Mega.

«Πήγε στην κηδεία και πήγαν να τον λιντσάρουν», απαντά ο δικηγόρος του πατέρα του βρέφους

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πατέρα του μωρού, Στέλιος Σούρλας, τονίζει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα είπε η μητέρα περί ενδοοικογενειακής βίας.

«Απορώ με τον συνάδελφο που συνεχίζει να ισχυρίζεται αυτά τα ψευδή και ανυπόστατα. Αποδείχτηκε περίτρανα πως αυτά που είπε η παιδοκτόνος είναι μυθεύματα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είχε φαντασιώσεις, είδε το παιδί της ως βρικόλακα. Τι να λέμε. Ο πατέρας δεν είχε καμία σχέση με ενδοοικογενειακή βία όπως είπε η παιδοκτόνος, ήταν στη φαντασία της.

Από το πρωί προσπαθώ και επικοινωνώ με την εισαγγελία τη Βέροιας ώστε να αναλάβει ο πατέρας να τελέσει την κηδεία. Η αστυνομία της Βέροιας, έλεγε ψέματα στην εισαγγελέα πως στις 14:00 το βρέφος βρισκόταν στο νοσοκομείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πήγε στην κηδεία και πήγαν να τον λιντσάρουν. Πηδούσε πάνω από τους τάφους. Θα κάνουμε μήνυση και στους γονείς διότι γνώριζαν τη ψυχική κατάσταση της κόρης τους αλλά δεν το είπαν. Ο άνδρας δεν ήξερε την ψυχική της κατάσταση. Του απαγόρευσαν να κάνει την κηδεία του παιδιού» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ημαθία: Κάταγμα κρανίου υπέστη το μωρό

Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην στοματική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα στο 6 μηνών βρέφος από το Μακροχώρι Ημαθίας, το οποίο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την 37χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Στο μεταξύ, η 37χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αυτή την εβδομάδα

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

Τραγωδία στη Χαλέπα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μία 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 12/9

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ,...

RPN.GR