spot_img
13.4 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Βέροια: «Πιστεύω ότι το παιδί μου ζει», λέει η 29χρονη που πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα

 

 

 

Η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το μωρί της στον Αλιάκμονα «επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή» ανέφερε ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, η 29χρονη ανέφερε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, πως «μου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει».

«Θέλω να ανακαλεσω και να αλλάξω τη κατάθεση μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί στην διάρκεια της αναπαράστασης.

Η 29χρονη, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική, φέρεται να αρνήθηκε πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη της. 

«Πώς είναι δυνατόν να βρήκατε το παιδί μου σε άλλη προβλήτα από όπου το έριξα. Εσείς λέτε ότι πέθανε, δεν σας πιστεύω», φέρεται να είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης.

Σημειώνεται ότι η αναπαράσταση – αυτοψία είχε συνολική διάρκεια μίας ώρας και 40 λεπτά, ενώ έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν παραδέχθηκε σήμερα πως η ίδια πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά, ήταν ψύχραιμη, ενώ στη συνέχεια έθετε και η ίδια ερωτήσεις στον ανακριτή. Παράλληλα αύριο η 29χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έπειτα από αίτημα του ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, η κατηγορούμενη αποδέχθηκε την κλήση και παρασταθηκε στην αναπαράσταση αυτοψίας που διέταξε ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Βέροιας, παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να αρνηθεί, εφόσον το επιθυμούσε.

«Βρεθήκαμε στο σημείο, η διαδικασία διήρκησε μία ώρα και 40 λεπτά και διευκρινίστηκαν καίρια σημεία της δικογραφίας. Μετά από επτά ημέρες είναι η πρώτη φορά που ανασκευαζεται η αρχική της κατάθεση, διαφέρουν τα περιστατικά που αφορούν το σημείο της πτώσης του βρέφους στο νερό και από εδώ και πέρα η ανάκριση συνεχίζεται και είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο», ανέφερε ο κ. Μπιδέρης.

Ακόμη  θέλησε να αποφύγει τη λέξη «ομολόγησε» καθώς, όπως είπε, «κάθε έγκλημα είναι σύνθετο από δύο παράγοντες. Πρώτον την πράξη που οδηγεί σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και, δεύτερον, την πρόθεση του να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Ως προς την πράξη, αυτό που ειπώθηκε σήμερα μοιάζει πολύ με την αρχική υπόθεση του κατηγορητηριού (σ.σ. ότι έριξε η ίδια το μωρό στο νερό). Ως προς την ανθρωποκτόνο πρόθεση αυτή εκλείπει και δεν την παραδέχθηκε. Άρα, λοιπόν, εγώ προσωπικά ως συνήγορός της θα επιφυλαχθώ προς την ομολογία, καθώς πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ποινική υπόθεση θα παίξει το αποτέλεσμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί αύριο από καθηγητή πανεπιστημίου».

Αυτή την εβδομάδα

Eκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας σε δράση Job Shadowing σε σχολείο στη Σουηδία

Job Shadowing στη Σουηδία: Εκπαιδευτική εμπειρία στο Segeltorpsskolan Στο πλαίσιο...

Ύδροστρόβιλος

Ύδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά της Ραφήνας

Καθαρά Δευτέρα στη Ραφήνα με γεύση θάλασσας – Οι ”Ανεμότρατες” στρώνουν το τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει επικίνδυνα — και το τραπέζι...

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

ΝΕΑ

Eκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας σε δράση Job Shadowing σε σχολείο στη Σουηδία

Job Shadowing στη Σουηδία: Εκπαιδευτική εμπειρία στο Segeltorpsskolan Στο πλαίσιο...

Ύδροστρόβιλος

Ύδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά της Ραφήνας

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

RPN.GR