Βίντεο ντοκουμέντο: Οι λησταρχίνες καταστημάτων στα βόρεια προάστια εν δράσει

216

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας

Δύο γυναίκες που έκλεβαν πορτοφόλια μέσα σε καταστήματα των βορείων προαστίων συνέλαβε η αστυνομία. Η σχεδόν ταχυδακτυλουργική τους μέθοδος έχει καταγραφεί στα βίντεο που παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Open TV. 

Μία ανυποψίαστη πελάτης σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή προσπαθεί να δοκιμάσει ρούχα στην ανήλικη κόρη της, χωρίς να γνωρίζει ότι έχει μπει στο στόχαστρο της συμμορίας που αρπάζει πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων των βορείων προαστίων.

Ενώ φορά την φούστα στην κόρη της, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της. Πλησιάζει με καλυμμένο το χέρι της ανοίγει το φερμουάρ της τσάντας της γυναίκας με σκοπό να της αρπάξει το πορτοφόλι.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές στα δωμάτια που διέμεναν οι δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία εντοπίστηκαν περισσότερες από 4.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών από Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία και Αγία Παρασκευή. 

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθερες μετά την απολογία τους καθώς διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV: