spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Βλάβη στον καταπέλτη του «GOLDEN PRINCESS» στο δρομολόγιο Τήνος Ραφήνα με 413 επιβάτες- rpn

 

 

 

Ένα τεχνικό απρόοπτο τάραξε για λίγο την ηρεμία του απογεύματος στο λιμάνι της Τήνου, όμως ευτυχώς η ιστορία είχε αίσιο τέλος. Το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό «GOLDEN PRINCESS» αντιμετώπισε δυσλειτουργία στον δεξί πρυμναίο καταπέλτη την ώρα που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για Ραφήνα.

Στο πλοίο βρίσκονταν 413 επιβάτες, 47 Ι.Χ. οχήματα, 8 δίκυκλα και 35 μέλη πληρώματος. Το Λιμεναρχείο Τήνου, απαγόρευσε άμεσα τον απόπλου μέχρι να υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση ότι όλα είναι ασφαλή.

Ο νηογνώμονας —δηλαδή ο τεχνικός οργανισμός που ελέγχει την αξιοπλοΐα— εξέδωσε βεβαίωση διατήρησης κλάσης μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, και το «GOLDEN PRINCESS» πήρε το πράσινο φως για να σαλπάρει προς Ραφήνα. Οι επιβάτες, αντί για πανικό, πήραν μια μικρή γεύση από την παλιά ναυτική αρχή: πρώτα η ασφάλεια, μετά το ταξίδι.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καμία θαλάσσια ρύπανση, καμία αναστάτωση πέρα από τον εκνευρισμό της αναμονής. Στην τελική, καλύτερα μια καθυστέρηση παρά μια περιπέτεια  που δεν τη θέλει κανείς.

Επίσημο δελτίο τύπου:

Τις απογευματινές ώρες χθες, παρουσιάστηκε αδυναμία – δυσλειτουργία ανύψωσης στο δεξί πρυμναίο καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) ¨GOLDEN PRINCESS¨ Ν. Άνδρου 634, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι της Τήνου. Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Τήνου για Ραφήνα με 413 επιβάτες, 47 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 8 δίκυκλα και 35 άτομα πλήρωμα. Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ για το λιμάνι της Ραφήνας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR