Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο δια Bίου Mάθησης στο Δήμο μας!

623

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου με θέμα το υπό ίδρυση Κέντρο δια βίου μάθησης . Η συνέντευξη τύπου ήταν προγραμματισμένη να δοθεί υπό του αρμοδίου δημοτικού συμβούλου Π. Γαβριήλ, αλλά λόγω εκτάκτου κωλύματος και καθυστερημένης άφιξής του, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς , ήταν αυτός που ενημέρωσε τους προσκεκλημένους, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχαμε τηλεφωνική παρέμβαση του Π. Γαβριήλ.

Είναι ένας “θεσμός” που λειτουργούσε και παλαιότερα είτε απο τη κεντρική διοίκηση , είτε απο το Δήμο και διεκόπη καθώς δεν υποβαλλόντουσαν σχετικές προτάσεις. Φέτος σαν νέα δημοτική αρχή με την εντεταλμένη υπάλληλο Δέσποινα Μαθιούδη, υποβάλαμε τις σχετικές αιτήσεις. Από τα πολύπλοκα και ποικίλα προγράμματα που υπήρχαν διαλέξαμε προγράμματα που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα, το διαδίκτυο, την αγωγή υγείας, την συμβουλευτική με την οικογένεια γενικά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση . Ειδικότερα επιλέξαμε τα παρακάτω :

1. Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων
2. Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν
3. Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)
4. Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
5. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)
6. Ανακύκλωση και κομποστοποίηση “
ανέφερε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος στη συνέχεια επέτρεψε τη τηλεφωνική παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Π. Γαβριήλ , ο οποίος αναφέρθηκε σε επιπλέον λεπτομέρειες .

“Στο Δήμος μας εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Κέντρου δια Βίου μάθησης και όλο το 2020. Αυτά τα τμήματα , που ανακοινώθηκαν είναι τα πρώτα και το επόμενο διάστημα, τον Γενάρη θα ανακοινωθούν και άλλα τμήματα. Οι αίθουσες που έχουν επιλεγεί για να στεγάσουν τα τμήματα είναι στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας, το Γυμνάσιο Πικερμίου, το ΚΑΠΗ Ραφήνας και Πικερμίου , είτε πρωινά, είτε απογευματινά τμήματα και να έχουμε μια ασφάλεια , σε όσα αφορούν τις αίθουσες που είναι προς χρήση. Έδρα του Κέντρου δια Βίου μάθησης του Δήμου είναι το Πνευματικό Κέντρο , όπου θα κατατίθενται και οι αιτήσεις που ξεκίνησε η υποβολή τους απο σήμερα. Δεκαέξι θα πρέπει να είναι ο αριθμός των επιθυμούντων να παρακολουθήσουν ένα τμήμα για να λειτουργήσει αυτό το τμήμα.” ανέφερε ο Δημ. Σύμβουλος, για να παρέμβει ο Δήμαρχος και να ζητήσει την αρωγή των τοπικών ΜΜΕ για να υπάρξει και η αντίστοιχη προσέλευση των Δημοτών.

“Είναι κρίμα να εξασφαλίζουμε προγράμματα και να μην τα υποστηρίζει η τοπική κοινωνία “ ανέφερε ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όπως στη συνέχεια προέκυψε απο τη συζήτηση που ακολούθησε με τις ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στοχεύουν στον εμπλουτισμό γνώσεων, στην ανάπτυξη και βελτίωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη, ενω σε πολλές περιπτώσεις η παρεχόμενη εκπαίδευση μικραίνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των δημοτών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ραφήνας – Γραμματεία ΔΟΠΑΠ
Έναρξη αιτήσεων Δευτέρα 2/12/19 Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-13:00 .
Τηλ. :2106039550 εσωτ. 2/ 2294026073
Ταχ. Διεύθυνση: Αραφηνίδων Αλών 10-12 Τ.Κ.19009 Ραφήνα
Email: mathioudi@4059.syzefxis.gov.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.