Ξεκίνησε η δειγματοληψία στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι-Παρόντες Χαρδαλιάς,Τσιόδρας

295
Κλιμάκιο το ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Ερμιονίδα όπου φιλοξενούνται μετανάστες ,Δευτέρα 20 Απριλίου 2020. Στην περιοχή της Ερμιονίδος στην Αργολίδα βρέθηκαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης , ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" όπου φιλοξενούνται οι 500 μετανάστες και πρόσφυγες για να συντονίσουν τις ενέργειες μετά και το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού σε γυναίκα από τη Σομαλία. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και καιρό ως δομή μεταναστών .

Ξεκίνησε η δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας στην Αργολίδα μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστρια από την Σομαλία.

Παρόντες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης  Μαλτέζος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Σχινοχωρίτης και  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις.gr,τις προηγούμενες ημέρες μια αλλοδαπή καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της. Συν τοις άλλοις, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

O