spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ξένα πανεπιστήμια έκαναν αίτηση για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας στην Ελλάδα – RPN

 

 

 

Oλοκληρώθηκε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από ξένα πανεπιστήμια που επιθυμούν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν παραρτήματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, 12 ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αιτήσεις για τη δημιουργία παραρτημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-26. Επιπλέον, ένα πανεπιστήμιο, το Sunderland University, υπέβαλε αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2026-27.

Οι αιτήσεις αυτές αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία παραρτημάτων υπό τη μορφή Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΝΠΠΕ), σύμφωνα με τον Νόμο 5094/2024. Οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) για την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και στις διοικητικές προϋποθέσεις, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για την κτιριολογική αξιολόγηση.

Η διαδικασία αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια της Ελλάδας να γίνει σημείο αναφοράς στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα καθορίσει την έναρξη λειτουργίας των παραρτημάτων, ανάλογα με την αρτιότητα των αιτήσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τις αρμόδιες αρχές.

 

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR