spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Υπόθεση Λυγγερίδη: Σε δίκη ο Μαρινάκης και τα μέλη της ηγεσίας του Ολυμπιακού – RPN

 

 

Η υπόθεση Λυγγερίδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και τεσσάρων αντιπροέδρων της ομάδας, για πλημμελήματα που αφορούν την υποστήριξη και χρηματοδότηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και την υποκίνηση αθλητικής βίας. Η δίκη αφορά επίσης 140 οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το βούλευμα, τα στελέχη της διοίκησης φέρονται να γνώριζαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και να την υποστήριξαν οικονομικά, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκδώσει ανακοίνωση που θεωρείται ότι υποκίνησε βίαιες ενέργειες μετά από επεισόδια σε αγώνα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντέδρασε με σκληρή ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια φίμωσής του και εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι στόχος είναι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, ενώ έκανε λόγο για πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατία.

Η υπόθεση έχει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο Μαρινάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τα μίντια «εξαρτημένα» από το κυβερνητικό σύστημα. Η δίκη αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύνδεση αθλητικών παραγόντων με εγκληματικές δραστηριότητες.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR