Ζήτησαν 1.500 ευρώ για ενοίκιο από καθηγήτρια στην Σαντορίνη-Η παρέμβαση της Κεραμέως

350

Έντονη συζήτηση για τα ενοίκια στις τουριστικές περιοχές εκκίνησε μία δημοσίευση αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Twitter, οδηγώντας σε παρέμβαση της υπουργού Παιδείας,Νίκης Κεραμέως. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ανέφερε ότι κατά την προσπάθειά της να βρει σπίτι στην Σαντορίνη αντιμετώπισε περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Όπως έγραψε η εκπαιδευτικός στο Twitter, απευθύνθηκε σε μεσιτικό γραφείο προκειμένου να βρει ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει. Σύμφωνα με την ίδια, για ένα επιπλωμένο σπίτι 40 τετραγωνικών μέτρων, με wi-fi και της ζητήθηκε ενοίκιο ύψους 1.500 ευρώ.

«Πήρα να ρωτήσω μεσιτικό για σπίτι στη Σαντορίνη κοντά στο σχολείο. Και μου λέει έχω ένα σαράντα τετραγωνικά, με ίντερνετ, αιρκοντίσιον, επιπλωμένο. Ωραία σκέφτηκα κανένα 400. ΌΧΙ 1500 ευρώ το μήνα. Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές», ήταν η ανάρτηση που έγινε viral και πυροδότησε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας.

Theo_fanny@Theo_fan_ny

Πήρα να ρωτήσω μεσιτικό για σπίτι στη Σαντορίνη κοντά στο σχολείο.Και μου λέει έχω ένα σαράντα τετραγωνικά,με ίντερνετ, αιρκοντισιον,επιπλωμένο.Ωραία σκέφτηκα κανένα 400. ΌΧΙ 1500 ευρώ το μήνα. Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές.

«Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις δημοτικές αρχές και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην ανεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια», απάντησε η κ. Κεραμέως, ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανεύρεση κατοικιών».

Nίκη Κεραμέως@nkerameus · 3 Οκτ 2019Απάντηση στον χρήστη @Theo_fan_ny

@APsycharis Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση δεδομένων των δυσκολιών στην ανεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια.

Nίκη Κεραμέως@nkerameus

2/2 Μόλις ξαναμιλησα με τον Δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτες για το σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανεύρεση κατοικιών.131:39 μ.μ. – 3 Οκτ 2019