spot_img
14 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Ζωγράφου: Δόκιμη αστυφύλακας ανάμεσα στους συλληφθέντες – Ψάχνουν τον ρόλο της

 

 

 

Μια δόκιμη αστυφύλακας είναι το κεντρικό πρόσωπο των 22 συλλήψεων που έγιναν το μεσημέρι στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η δόκιμη αστυνομικός έχει σχέση με πρωτοπαλίκαρο της συμμορίας του Αλβανού που είχε συλληφθεί νωρίτερα το πρωί.

Η 22χρονη υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της κεντρικής Αττικής, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν όντως έδινε πληροφορίες στους ποινικούς, όπως αρχικά εκτιμήθηκε.

Οι 13 συλλήψεις έγιναν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια.

Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Νωρίτερα, ένας 30χρονος Αλβανός, επιτέθηκε με το κατσαβίδι σε ανθυπαστυνόμο στο χώρο του Πανεπιστημίου προτού δεχθεί τα πυρά από το υπηρεσιακό της όπλο, διέμενε στο χώρο της εστίας και προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης όταν η ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να βγει έξω προκειμένου να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό της.

Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς αυτό, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από άντρα, αλβανικής καταγωγής, περίπου 30 ετών.

Η ανθυπαστυνόμος για να αποκρούσει την επίθεση πυροβόλησε στα πόδια τον 30χρονο με το υπηρεσιακό της όπλο.

Ο άντρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε σε φοιτητική εστία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Ο τραυματίας ήταν σεσημασμένος.

Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η ανθυπαστυνόμος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο συλληφθείς πρόκειται για σκληρό κακοποιό ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης.

Οι ίδιες πληροροφίες αναφέρουν ότι διέπραττε ληστείες τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα από τις 06:00 – 07:00 το πρωί.  Ο 30χρονος κακοποιός ήταν γνωστός στην πιάτσα ως «Τίτι» ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Αυτή την εβδομάδα

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

Σταθερά στην πρόληψη κι ενίσχυση της Υγειονομικής Ετοιμότητας των πολιτών, ο Δήμος Μαραθώνος

Με σταθερό προσανατολισμό στην πρόληψη και την ενίσχυση της...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR