Ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά και τόνο από την διατροφολόγο μας Χριστίνα Κουτζαβεκιάρη!

406

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι θα θέλαμε εύκολα γρήγορα αλλά και “δροσερά” γεύματα που να είναι εύκολα στη μεταφορά αλλά και πολύ γευστικά!

Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε!

Υλικά: Ζυμαρικά 1 μικρό τόνο σε νερό

2 μεγάλες ώριμες τομάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης

Λαχανικά της αρεσκείας σας

Φρέσκο δυόσμο

Λίγο λάδι

1 κρεμμύδι

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ενώ ταυτόχρονα σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις τομάτες και την πιπεριά και τα χτυπάμε με λίγο νερό έως ότου ομογενοποιηθούν. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, τα λαχανικά και το κρεμμύδι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την τομάτα με την πιπεριά λίγο νερό τα λαχανικά και το κρεμμύδι. Στην πορεία βάζουμε και τον δυόσμο αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τέλος ρίχνουμε τον τόνο. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και έτοιμο το γεύμα μας!

Το πιάτο μας είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών αφού η κόκκινη πιπεριά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ο τόνος περιέχει ω-3, ο δυόσμος είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και η τομάτα είναι πλούσια σε καροτένιο, φυλλικό οξύ, λυκοπένιο και άλλα!

Ακόμα το σκέφτεστε;

Καλή σας απόλαυση!