spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Οι συνταγές μου: Ψαρονέφρι με κους κους από τον Άκη Πετρετζίκη

 

 

 

Για το κους κους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κουρκουμά

350 γρ. νερό

1 κύβο κότας

200 γρ. κους κους

πιπέρι

Για το ψαρονέφρι

60 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 ψαρονέφρι, 400γρ

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

4 κλ. θυμάρι, φρέσκο

50 γρ. κρασί λευκό

100 γρ. νερό

2 κ.σ. κάππαρη

Για το σερβίρισμα

10 ντοματίνια

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.Για το κους κους
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με τον κουρκουμά.
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Με το που πάρει βράση ρίχνουμε το κους κους στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να απορροφήσει το κους κους όλο το νερό για περίπου 3-5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το ψαρονέφρι
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
Προσθέτουμε το νερό και καπακώνουμε. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι.
Αφαιρούμε το καπάκι και μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά
Αφήνουμε το ζουμί στο τηγάνι για 3-4 λεπτά να βράσει, να μειωθεί ο όγκος του και να γίνει μια σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κλαδάκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κάππαρη.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το κους κους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Eξαφανίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Στεργιανός, 33 ετών – rpn

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ, 33 ΕΤΩΝ Στις 30/11/2025, πρωινές ώρες,...

Ραφήνα: Συναυλία Θέμη Μαυρογορδάτου στο Ωδείο Μακτζώρτζ – rpn

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΜΗ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΥ  Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει το Σάββατο 13...

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

ΝΕΑ

Eξαφανίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Στεργιανός, 33 ετών – rpn

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ, 33 ΕΤΩΝ Στις 30/11/2025, πρωινές ώρες,...

Ραφήνα: Συναυλία Θέμη Μαυρογορδάτου στο Ωδείο Μακτζώρτζ – rpn

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΜΗ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΥ  Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει το Σάββατο 13...

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

RPN.GR