spot_img
16.7 C
Rafina
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Σκληραίνει η κόντρα ακτοπλόων- ναυτεργατών

 

 

 

Σκληραίνει η αντιπαράθεση των ακτοπλόων με τις ναυτεργατικές οργανώσεις μετά την απόφαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απεργίας των ναυτικών που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. 

Η απεργία των ναυτεργατών, που προκηρύχθηκε για τις 24/9/2019 με απόφαση της ΠΝΟ, εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης απεργιακής κινητοποίησης που διοργανώνουν δεκάδες δευτεροβάθμιες και εκατοντάδες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Η προσφυγή του ΣΕΕΝ θα δικασθεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων αύριο, Δευτέρα 23/9/2019 στις 9.30 π.μ. 

Ο ΣΕΕΝ με τη δικαστική προσφυγή του ζητάει να κηρυχτεί η απεργία παράνομη – καταχρηστική και να απαγορευτεί η απεργιακή κινητοποίηση. Επισημαίνεται ότι λίγες ημέρες πριν είχε στείλει επιστολή στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στην οποία ανέφερε ότι «οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω της τουριστικής περιόδου την οποία διανύουμε, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις τουριστών και ιδιαίτερα των αλλοδαπών. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ΠΝΟ, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την πραγματοποίηση της εν λόγω απεργίας». 

ΠΕΠΕΝ: Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων 

Η προσφυγή αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση χτυπήματος των αγώνων ναυτεργατών και εργαζομένων και επιχειρείται μέσω της δικαιοσύνης η ποινικοποίηση των δίκαιων κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Επίσης η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «απροκάλυπτη εκβιαστική μεθόδευση των εφοπλιστών σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών» και καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί έξω από τα δικαστήρια και την Τρίτη στην απεργία.

ΠΗΓΗ:portcity.gr

Αυτή την εβδομάδα

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση βιβλίου από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΣΝΜ – Νέα Μάκρη

Αφιέρωμα στη Μητέρα και παρουσίαση βιβλίου διοργανώνεται στη Νέα...

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι σε πορτοκαλί συναγερμό – rpn

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική...

Χρήστος Παντελής: Πέθανε ο «Μανάρας», σπουδαία μορφή του λαϊκού τραγουδιού – rpn

  Το λαϊκό τραγούδι αποχαιρετά μια αυθεντική και αθόρυβα σπουδαία...

Ραφήνα: Μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων – Δύο τραυματίες – φωτογραφίες RPN.GR

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν την μία τα...

ΝΕΑ

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση βιβλίου από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΣΝΜ – Νέα Μάκρη

Αφιέρωμα στη Μητέρα και παρουσίαση βιβλίου διοργανώνεται στη Νέα...

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι σε πορτοκαλί συναγερμό – rpn

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική...

Χρήστος Παντελής: Πέθανε ο «Μανάρας», σπουδαία μορφή του λαϊκού τραγουδιού – rpn

  Το λαϊκό τραγούδι αποχαιρετά μια αυθεντική και αθόρυβα σπουδαία...

Πικέρμι: Πέρνα από τη Revoil Νικολάου

Πέρνα από Revoil Νικολάου, τσέκαρε τον αέρα των ελαστικών...

Για τρίτη ημέρα στη ΜΕΘ η Σία Κοσιώνη – Τι λένε οι γιατροί της anchorwoman του ΣΚΑΪ – rpn

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα νοσηλεύεται...

RPN.GR