spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Μήνυμα από το 112 σε 7 περιοχές- Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο 48ωρο

 

 

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών που θα πλήξει το επόμενο 48ωρο η κακοκαιρία.

Πρόκειται για τις παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια.

Το sms που έλαβαν από το 112 στη Θεσσαλονίκη
«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 48ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Προειδοποιητικό μήνυμα από την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας «112», για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή το επόμενο 48ωρο, εστάλη στη 1:30 το μεσημέρι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το προειδοποιητικό μήνυμα που «έφτασε» στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων κάνει λόγο για καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή και καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, ακολουθώντας παράλληλα τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Επίσης, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Τονίζεται πως το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ αποτελεί και ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας οι αρμόδιοι φορείς.

Ήδη η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

RPN.GR