spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ραφήνα: Μέχρι και σώμα καλοριφέρ ξήλωσαν και πέταξαν έξω από το Λύκειο Ραφήνας(φωτο)

Νέα ανάρτηση από τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού για τους βανδαλισμούς στο Λύκειο Ραφήνας. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που δημοσίευσε, και που ακολουθεί μετά από το κείμενο, μέχρι και σώμα καλοριφέρ ξήλωσαν και πέταξαν έξω από το σχολείο!
”Αρχίζουμε και μαζεύουμε τα συντρίμμια από το ΓΕΛ Ραφήνας.
Οι υπηρεσίες του δήμου μας παντού παρούσες.
Για να βγάζουν κάποιοι όμορφες φωτογραφίες (ότι δήθεν δεν έγιναν βανδαλισμοί) άφησαν απέξω από το κτιριακό σχολικό συγκρότημα το σώμα του καλοριφερ που ξηλώσανε.
Αυτά για να ειπωθεί κάποτε η αλήθεια.
Όπως έχω προαναφέρει έχουν ξηλωθεί συναγερμοί ενώ έχουν προβλήματα οι εξοπλισμοί, επιπλέον των βανδαλισμών των κλειδαριών στις πόρτες από μερίδα συμμετεχόντων στην κατάληψη.
Εμείς διαβεβαιώνουμε τους πολίτες θα είμαστε εκεί για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τα σχολεία άμεσα σε λειτουργική κατάσταση.
Οι αναφορές αυτές – αν και όχι ευχάριστες-  όμως είναι απαραίτητες για την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας και εκθέτουν αυτούς που παραπληροφορούν.”

 

 

 

To κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε χτες Παρασκευή 17/3 το πρωϊ από τον Δήμαρχο συνοδευόμενο από τις φωτογραφίες που ακολουθούν και που καταδεικνύουν το μέγεθος των ζημιών

”Η εικόνα σήμερα των σχολείων στη Ραφήνα που βρίσκονται υπό κατάληψη.
Κάποιοι χειροκροτούν, κάποιοι αδιαφορούν, κάποιοι λένε ότι το κάνουν στη μνήμη θυμάτων, κάποιοι άλλοι γιατί έχουν αντίθετη άποψη για τα έργα υποδομής που γίνονται στον τόπο μας.
Προσωπικά παίρνω ξεκάθαρη θέση, απέναντι σε αυτή την διάλυση των υποδομών και ιδίως αυτών των υποδομών της παιδείας που απευθύνονται στο μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας.
Το λυπηρό είναι ότι αυτή η διάλυση γίνεται από αυτό το ίδιο το μέλλον, τα ίδια τα παιδιά μας (ορισμένα εξ αυτών), με την ανοχή βέβαια άλλων μεγαλύτερων, παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας πολιτών.
Η καταγγελία μου είναι δημόσια και προφανώς απευθύνεται σε κάθε αρμόδια αρχή, ανάμεσα στις οποιες και οι εισαγγελικές και οι οποίες έπρεπε ήδη να είχαν αρμοδίως ενημερωθεί μέσω της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα.
Οι ευθύνες είναι αυτονόητο ότι θα αναζητηθούν σύντομα
Εκφράζοντας τη βαθιά μου θλίψη, νιώθω ακέραια την ευθύνη για την προστασία όλων αυτών που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί.”

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR