spot_img
9.5 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Οικονομική απάτη διεθνών διαστάσεων από πασίγνωστους Έλληνες επιχειρηματίες στην wall street!

 

 

 

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της εμπλοκής του Γιώργου Νίκα σε οικονομική απάτη διεθνών διαστάσεων. Ο γιος του «πατριάρχη» της ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας, Παναγιώτη Νίκα διώκεται για παράνομο κέρδος από insider trading στις ΗΠΑ(εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών) και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εκεί αναμένεται να συναντήσει και τον επιστήθιο φίλο του Τηλέμαχο Λαβίδα, της Lavipharm, αντίστοιχα ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και αυτός στο σκάνδαλο.

Η εμπλοκή του 54χρονου επιχειρηματία με την Δικαιοσύνη εξέπληξε πολλούς. Ακόμη και ανθρώπους που συνεργάζονται στενά με τον Γιώργο Νίκα, οι οποίοι λένε πως «έπεσαν από τα σύννεφα» και δηλώνουν στεναχωρημένοι για την κατάληξη του 54χρονου επιχειρηματία. Μάλιστα, μιλούν για έναν καλό χαρακτήρα και συνεργάτη, ο οποίος όπως λένε, έδινε την εντύπωση πως ήταν απόλυτα προσηλωμένος στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών του, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου μένει μόνιμα τα τελευταία τρία χρόνια (στο Μανχάταν).

Τότε, όταν αποφάσισε να ρίξει «μαύρη πέτρα» πίσω του και να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο, ήταν που η οικογένεια Νίκα έδωσε εντολή σε γνωστό μεσιτικό γραφείο των Αθηνών να πωληθεί η εντυπωσιακή βίλα που είχε στη Σαρωνίδα, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνη την εποχή, ήταν από τα πιο ακριβά ελληνικά ακίνητα που βγήκαν προς πώληση.

Πριν το μεγάλο βήμα στην αμερικάνικη αγορά, ο Γιώργος Νίκας είχε ήδη διαγράψει μια μεγάλη πορεία στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή. Παρά τη βαριά σκιά που άπλωνε τον όνομα του πατέρα του και την αναπόφευκτη σύγκριση κατάφερε να «αυτονομηθεί» και να παρουσιάσει τα δικά του projects.

Όλα ξεκίνησαν από τη σύλληψη, την περασμένη Παρασκευή, του Μπράιαν Κοέν, αντιπροέδρου της Goldman Sachs, με την κατηγορία διαχείρισης εμπιστευτικών πληροφοριών, με στόχο το παράνομο κέρδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Για διάστημα περίπου τριών ετών υπέκλεπτε και άφηνε να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αντάλλαγμα τη λήψη χρημάτων, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου insider-trading, που είχε ως συνέπεια την αποκόμιση παράνομων κερδών ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται ποιος ήταν ο εντολέας. Σύμφωνα με έγγραφα πάντως, φέρονται να εμπλέκονται η Syngenta AG και η Buffalo Wild Wings Inc. Βάσει της δικογραφίας, ο Κοέν έλαβε αδιευκρίνιστο ποσό σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που έδωσε.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR