spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σχολεία: Ποινές για bullying – Τι αλλάζει με τις απουσίες – rpn

 

 

 

«Η πολιτεία και η αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο MEGA, με αφορμή τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και το ΑΠΘ.

«Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει», πρόσθεσε, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι θα επανέλθουν οι πενθήμερες αποβολές για περιστατικά bullying σε σχολεία.

«Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία ή αστυνομία, αλλά το ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά κι αυτό εντέλει θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στο bullying στα σχολεία, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται για την αποτύπωση περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες: «Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω απ’ όλα να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές.

Υπάρχει αποτυπωμένη πολιτική, ορίστηκαν και οι σχετικοί υπεύθυνοι την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου. Για πιο σοβαρά περιστατικά, θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές που θα τα κοιτούν».

«Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια, αλλά και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η πενθήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, κρατώντας τον ίδιο αριθμό απουσιών που έχουμε σήμερα και ταυτόχρονα, θα υπάρξει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το θύτη», πρόσθεσε.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR