spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Kαιρός: Απρίλιος, όπως λέμε… Ιούνιος – rpn

 

 

 

Ιδαίτερα ζεστός ήταν ο καιρός χθες Σάββατο, καθώς ο υδράργυρος έφτασε ακόμη και τους 30°C, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου 06/04, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή από το Meteo
Για την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 το Meteo προβλέπει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νότια τμήματα και τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά σε Θράκη, Βορειοανατολικό Αιγαίο και σταδιακά σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, ορεινά Ηπείρου και μετά το απόγευμα σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς), 10 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 9 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 19 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι αναμένονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΕΜΥ: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία, και την Κυριακή
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, την Κυριακή. Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Γρήγορα από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει και στη νησιωτική χώρα και τη Θράκη τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου .<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-poy-edeixe-30degc-o-ydrargyros”>Καιρός: Πού έφτασε τους 30°C ο υδράργυρος -Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για την Κυριακή – iefimerida.gr</a></p>

Αυτή την εβδομάδα

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Ξεπαγώνει ο διάλογος με Τουρκία – “Ώριμο το έδαφος” σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

“Θεωρώ ότι το έδαφος είναι ώριμο για το Ανώτατο...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

ΝΕΑ

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

RPN.GR