spot_img
15.5 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Πότε ξεκινά, τι περιλαμβάνει – rpn

 

 

 

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» περιλαμβάνει 6 επιπρόσθετες κατηγορίες προϊόντων που είναι απαραίτητα για το τραπέζι των εορτών. Ειδικότερα, μπαίνει το αρνί, το κατσίκι και η γαλοπούλα, καθώς και το τσουρέκι, η βασιλόπιτα και η σοκολάτα. Αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 και ολοκληρώνεται στις 3 Ιανουαρίου 2025.

Οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και – στις περισσότερες περιπτώσεις – σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά να ανακοινώσουμε το καλάθι των Χριστουγέννων. Έχουν γίνει, ήδη, συζητήσεις με την αγορά για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα έχει τη σύνθεση, λίγο πολύ, που είχε και πέρυσι. Θα υπάρχουν αγαθά όπως το τσουρέκι, η σοκολάτα, η γαλοπούλα, το αρνί, το κατσίκι. Δηλαδή, βασικά καταναλωτικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι. Στο μεταξύ, πάντοτε ξεκινάει Τετάρτη και το ερώτημα είναι αν θα αρχίσει Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ή την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, αλλά προσανατολιζόμαστε μάλλον προς την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Αυτό όμως, είναι κάτι που θα το δούμε μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την αγορά την επόμενη Τετάρτη».

Αυτά ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο ΕΡΤNews, ενώ υπογράμμισε: «Σε ό,τι αφορά στα γλυκά, δηλαδή σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, έγινε συζήτηση με την αγορά και η εικόνα που έχουμε είναι ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να τα βρουν οι καταναλωτές, σε εξειδικευμένα καταστήματα, παρά στα σούπερ μάρκετ, σε καλύτερες τιμές. Κι αυτό συμβαίνει διότι τα σούπερ μάρκετ έχουν το πλεονέκτημα, εκεί που μπορούν, να κάνουν μεγάλα αποθέματα. Όμως κουραμπιέδες και μελομακάρονα μετά την χριστουγεννιάτικη περίοδο δεν μπορούν να διατηρηθούν ως απόθεμα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «πρέπει να θυμόμαστε πως κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν πολύ διαφορετικές ποιότητες, και πραγματικά οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση και οι περισσότεροι καταναλωτές τα προτιμούν αλλά, φυσικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα και στα σούπερ μάρκετ».

Όσον αφορά στο καλάθι του Άη Βασίλη ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι: «βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με την αγορά. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι και θα γίνουν ανακοινώσεις. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι και φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε το καλάθι του Άη Βασίλη».

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Κεντρικής...

Ραφήνα: Χριστούγεννα αγάπης για τα παιδιά από τις «Αέλιες Νηρηίδες» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – rpn

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αέλιες Νηρηίδες», σε συνεργασία με τον...

Λευκή Νύχτα στη Ραφήνα – Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου – rpn

Η Ραφήνα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τη...

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

ΝΕΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

RPN.GR