spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ηχηρό μήνυμα Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά – rpn

 

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την 80ή επέτειο απελευθέρωσης της Καρπάθου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «κανείς Έλληνας δεν διανοείται να κάνει εκπτώσεις στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας, απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί η Τουρκία ή για να οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις».

Στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι «η συμφωνία δεν είναι αυτοσκοπός». Μια συμφωνία πρέπει πρωτίστως να διασφαλίζει την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ειρήνη και η σταθερότητα δεν διασφαλίζονται με υποχωρήσεις, καθώς αυτές ενθαρρύνουν την επιθετική στάση της Τουρκίας και την τάση της για ηγεμονία.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «αυθαίρετες και ανυπόστατες» τις διεκδικήσεις της Άγκυρας. Επεσήμανε ότι η Τουρκία, μέσω των προκλήσεων και των απειλών της, επιχειρεί να αυξήσει το κόστος της ελληνικής επιμονής στο διεθνές δίκαιο, τόσο για τη χώρα μας όσο και για τη διεθνή κοινότητα.

Καταλήγοντας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει στο όνομα της καλής θέλησης ή της ειρήνης. Δεν μπορεί να κάνει παραχωρήσεις που θα βοηθήσουν την Τουρκία να υλοποιήσει το όραμά της για έλεγχο του μισού Αιγαίου και ηγεμονία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η θέση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για σταθερότητα και αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR