spot_img
27.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Στις 2 Μαΐου η κλήρωση και στις 4 Μαΐου οι εξετάσεις – RPN

 

 

 

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την απόδοση αριθμού προτεραιότητας για τη ρύθμιση των ισοβαθμιών στις εισαγωγικές διαδικασίες των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων. Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις δεξιοτήτων και γνώσεων για την εισαγωγή στις εισαγωγικές τάξεις των σχολείων (Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή σε Πειραματικά, Πρότυπα, Εκκλησιαστικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία. Οι γονείς και κηδεμόνες θα ενημερωθούν για το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και της ΔΗΜ.Ω.Σ., όπου θα καταθέσουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε πως τα ΔΗΜ.Ω.Σ. προάγουν την ισότητα στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, υποστηρίζοντας μαθητές και οικογένειες με αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες. Η δημιουργία και λειτουργία των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και την εποπτεία του ΥΠΑΙΘΑ.

Τα ΔΗΜ.Ω.Σ. λειτουργούν ως πρότυπα σχολεία με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει Όμιλους και Σύνολα για θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, τέχνες, πολιτισμό και αθλητισμό, προσφέροντας επίσης καινοτόμες δράσεις και ενισχυτική διδασκαλία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ εδώ.

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR