spot_img
34.1 C
Rafina
Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026
spot_img

Aegean Regatta 2026: Στους Φούρνους τα περισσότερα από 73 σκάφη (φωτο) – Αύριο η δεύτερη ιστιοδρομία

Τα πληρώματα ολοκλήρωσαν τη διαδρομή των 65 ναυτικών μιλίων από τη Βολισσό της Χίου – Επόμενος σταθμός το Αγαθονήσι

 

 

Στους Φούρνους Ικαρίας έφτασαν αργά το βράδυ της Κυριακής τα περισσότερα από 73 σκάφη που συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2026, ολοκληρώνοντας την πρώτη ιστιοδρομία της μεγάλης διοργάνωσης ανοικτής θαλάσσης.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου από τα Λημνιά της Βολισσού, στη δυτική Χίο. Τα πληρώματα κάλυψαν απόσταση 65 ναυτικών μιλίων μέχρι τους Φούρνους, σε μια απαιτητική διαδρομή στο Αιγαίο.

Η πρώτη αγωνιστική διαδρομή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άκη Τσαλίκη και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των κατηγοριών σκαφών. Η έντονη διεθνής παρουσία προσδίδει ξεχωριστό χαρακτήρα στη φετινή διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει ιστιοπλόους από διαφορετικές χώρες και αναδεικνύει τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ημέρα ξεκούρασης στους Φούρνους

Η Δευτέρα είναι ελεύθερη ημέρα για τα πληρώματα, προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις μετά την πολύωρη πρώτη ιστιοδρομία και να προετοιμάσουν τα σκάφη τους για τη συνέχεια.

Από τις πρωινές ώρες πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή των Φούρνων, με τα πληρώματα να παρακολουθούν προσεκτικά τις καιρικές συνθήκες ενόψει της αυριανής αναχώρησης.

Παράλληλα, οι ιστιοπλόοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί και να απολαύσουν τη φιλοξενία των κατοίκων του, πριν επιστρέψουν στη θάλασσα για το επόμενο αγωνιστικό σκέλος.

Αύριο η διαδρομή Φούρνοι–Αγαθονήσι

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τρίτη με τη δεύτερη ιστιοδρομία της Aegean Regatta 2026. Τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τους Φούρνους με προορισμό το Αγαθονήσι, καλύπτοντας απόσταση 33 ναυτικών μιλίων.

Η μικρότερη απόσταση δεν σημαίνει απαραίτητα και ευκολότερο αγώνα. Η ένταση και η κατεύθυνση του ανέμου, οι επιλογές τακτικής και οι ιδιαίτερες συνθήκες ανάμεσα στα νησιά αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστιοδρομίας.

Το RPN.gr παραμένει στην καρδιά της Aegean Regatta 2026 και μεταδίδει όλες τις εξελίξεις, το αγωνιστικό πρόγραμμα και την πορεία των ιστιοδρομιών της μεγάλης γιορτής της ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο. Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

Αυτή την εβδομάδα

Άνδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη που βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω σε άλογο

Μια ασυνήθιστη υπόθεση καταγράφηκε στην Άνδρο, όπου άνδρας τιμωρήθηκε...

Ταυτοποιήθηκε ο 21χρονος που οδηγούσε με ανοιχτές πόρτες στην Αθηνών–Κορίνθου

Στα ίχνη του νεαρού οδηγού που καταγράφηκε να κινείται...

Νίκος Καντερές: Ο ορισμός του καύσωνα (για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη σωστή ενημέρωση των κατοίκων)

Ορισμός Καύσωνα- ανάρτηση του Νίκου Καντερέ ''Για την αποκατάσταση της...

Νεκρός σε τροχαίο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βλάσης Ταβλαρίδης

Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στη Χαλκίδα και στην αθλητική...

«Followgreen» στον Δήμο Παλλήνης: «Το ταξίδι των τροφίμων» – Μαθαίνουμε και κερδίζουμε!

Νέα Πράσινη Αποστολή «Followgreen» στο Δήμο Παλλήνης: «Το ταξίδι...

ΝΕΑ

Άνδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη που βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω σε άλογο

Μια ασυνήθιστη υπόθεση καταγράφηκε στην Άνδρο, όπου άνδρας τιμωρήθηκε...

Ταυτοποιήθηκε ο 21χρονος που οδηγούσε με ανοιχτές πόρτες στην Αθηνών–Κορίνθου

Στα ίχνη του νεαρού οδηγού που καταγράφηκε να κινείται...

Νεκρός σε τροχαίο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βλάσης Ταβλαρίδης

Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στη Χαλκίδα και στην αθλητική...

«Followgreen» στον Δήμο Παλλήνης: «Το ταξίδι των τροφίμων» – Μαθαίνουμε και κερδίζουμε!

Νέα Πράσινη Αποστολή «Followgreen» στο Δήμο Παλλήνης: «Το ταξίδι...

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Νέας Μάκρης στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο

Επαναλειτουργεί -μετα την καλοκαιρινή ανάπαυλα- απο αύριο Τρίτη 25...

Nature – Μίλτος Χοβαρδάς: Καθαρό και ασφαλές οικόπεδο, όσο δύσκολη κι αν είναι η περίπτωση

Ένα παραμελημένο οικόπεδο δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα. Τα...

RPN.GR