spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Αυξήθηκε ο ναύλος επιβατών και ΙΧ κατά δύο ευρώ.

 

 

Από την 1η Φεβρουαρίου συνέβη η αναμενόμενη αύξηση των εισιτηρίων επιβατών και αυτοκινήτων στην γραμμή μας λόγω της αλλαγής καυσίμων στην ναυτιλία. Μια αύξηση που είναι δύο ευρώ ανά επιβάτη και αυτοκίνητο. Το εισιτήριο του επιβάτη πήγε στα 21 ευρώ και για το αυτοκίνητο στα 42 ευρώ για την Golden Star Ferries και 43 για την Fast Ferries.

Η αλλαγή καυσίμων (πετρέλαιο με μειωμένο θείο) αφορά γενικώς την παγκόσμια ναυτιλία. Την επέβαλε από 1ης Ιανουαρίου 2020 ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) παγκοσμίως για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα πλοία επιβατηγά, φορτηγά, κρουαζιερόπλοια υποχρεωτικά θα καίνε πλέον νέα καύσιμα μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (0,5% από 3,5%), τα οποία είναι πολύ ακριβότερα των συμβατικών καυσίμων. Η αύξηση τους υπολογίζεται στα 125 ευρώ ο τόνος (στα 575 από 450 ευρώ). Μία αύξηση μεταξύ της τάξεως 25%-30%.

Την αύξηση των εισιτηρίων συζητούσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από την αρχή του χρόνου. Μερικές ήδη είχαν προχωρήσει σε αυτή μέσα από τις αρχές Ιανουαρίου. Υπήρξαν και προτάσεις να μην αυξηθούν τα εισιτήρια που ζητούσαν μείωση του ΦΠΑ (24%). Όμως, δεν έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο. Έτσι στην γραμμή μας η αύξηση πέρασε από την 1η Φεβρουαρίου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΠΗΓΗ:enanadro.ge

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR