spot_img
26.6 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής υποδέχθηκε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γ. Λυριντζής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό ενημέρωσαν τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκ. Φάμελλο, τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου, την Αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος κα Χ. Καφαντάρη, τους Βουλευτές κ. Ν. Αθανασίου και κ. Π. Σκουρολιάκο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος υγρότοπος της Αττικής, που τροφοδοτείται με νερό μέσω του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, το σπάνιο πευκοδάσος κουκουναριάς, η παραλία με τις αμμοθίνες, τα οποία αποτελούν ορισμένους από τους βιότοπους του Εθνικού Πάρκου.

Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των οικοσυστημάτων του και η ανάγκη διατήρησης και προστασίας τους. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα αποτυπώματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν κριθεί κατεδαφιστέα από το 1999 και κατεδαφίστηκαν το 2018, ενέργεια που οδήγησε στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου. 

Τέλος, ζητήθηκε η άποψη του Φορέα Διαχείρισης για τα διαχρονικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι προστατευόμενες περιοχές και οι εργαζόμενοι σε αυτές, όπως και τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000. 

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής 

 

Αυτή την εβδομάδα

Γραφείο Υγείας Δήμου Μαραθώνος: Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Ζητώ βοήθεια

Το Γραφείο Υγείας Δήμου Μαραθώνος, στο πλαίσιο της συνεχούς...

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

ΝΕΑ

Γραφείο Υγείας Δήμου Μαραθώνος: Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Ζητώ βοήθεια

Το Γραφείο Υγείας Δήμου Μαραθώνος, στο πλαίσιο της συνεχούς...

Δολοφονίες Γυναικών: Το προφίλ των δραστών – Τα «σημάδια» πριν το έγκλημα

Κραυγές για βοήθεια, που έσπασαν τη σιωπή της νύχτας…Ένας...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR