spot_img
20.4 C
Rafina
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
spot_img

Μήνυμα του Πρόεδρου του Σ.Π.Α.Π., Βλάσση Σιώμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε.,  Βλάσσης Σιώμος, έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) καθιέρωσε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να τονίσει τη μεγάλη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την ανάγκη προστασίας του.

Ο εορτασμός της ημέρας αυτής δίνει την ευκαιρία σε όλους, άτομα, επιχειρήσεις, κοινότητες, να διευρύνουν ή να αναπτύξουν περισσότερο, μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, ενθαρρύνοντας δράσεις για τη διατήρησή και την ενίσχυσή του. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1973 και από τότε φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα του κόσμου με διαφορετικό θέμα.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του περιβάλλοντος. Το κύριο θέμα της ημέρας φέτος είναι η ώρα της φύσης, εξερευνούμε τη φύση και φέρει το σύνθημα «#Time For Nature» (Η ώρα της Φύσης).

Με το «Time For Nature» , πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη καλούνται να αναλάβουν δράση, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα τους, οι οποίες επιδρούν στην φύση και στο κλίμα κάνοντας τον πλανήτη μας κατοικήσιμο και οι οποίες θα δημιούργησουν ένα παγκόσμιο αντίκτυπο που θα ωφελήσει την υγεία όλων μας.

Το νερό που πίνουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε όλα προέρχονται από  τη φύση. Για να φροντίσουμε λοιπόν τον εαυτό μας το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε πρώτα τη φύση μας και το περιβάλλον μας.  Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε όλοι μας πόσο μεγάλη σημασία αποτελεί η φροντίδα της φύσης, να αφυπνηστούμε και να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο αγαθό που θα μας έχει δωθεί.

Είναι βέβαιο ότι με τη φροντίδα του περιβάλλοντος, φροντίζουμε τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές. Ας είμαστε πιο υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον μας για να το καταστήσουμε καλύτερο.

Ο Σ.Π.Α.Π. κάθε χρόνο προγραμματίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις κυρίως για παιδιά αλλά και για πολίτες, με θέματα την ανακύκλωση, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την προστασία της φύσης.Κύριος σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς εκπαιδεύοντας τους για τις θετικές επιπτώσεις και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και επομένως της ζωής μας.

Για εμάς στον Σ.Π.Α.Π., η ευθύνη αυτή, επικεντρώνεται στη φροντίδα και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει.

Για αυτό το λόγο επαναλαμβάνω κάθε χρόνο πως από την ίδρυση του Σ.Π.Α.Π. έως σήμερα, για όλους εμάς, Διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος».

 

Αυτή την εβδομάδα

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ξανά στην κορυφή – rpn

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία...

Ραφήνα Πικέρμι: Με πείσμα και χαμόγελα, μέσα στη βροχή τα Kids Run (φωτο – βίντεο)

Από τις 8.15 το πρωί, υπό καταρρακτώδη βροχή και...

1η Συνάντηση Σχολής Γονέων – Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα

1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Στις 4 Νοεμβρίου 2025 από τον/την...

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Στο μικροσκόπιο οι ρόλοι και οι διαδρομές – rpn

Σάλο έχει προκαλέσει στη Ρόδο η σύλληψη 40χρονου Έλληνα,...

Αγγελος Κιούσης: Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας στη γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου – rpn

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας, Άγγελος Κιούσης, αφήνει για λίγο...

ΝΕΑ

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ξανά στην κορυφή – rpn

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία...

1η Συνάντηση Σχολής Γονέων – Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα

1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Στις 4 Νοεμβρίου 2025 από τον/την...

Αγγελος Κιούσης: Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας στη γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου – rpn

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας, Άγγελος Κιούσης, αφήνει για λίγο...

Παρακολουθήστε Live τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας – rpn

Περίπου 24.000 δρομείς λαμβάνουν μέρος στην κλασική διαδρομή του...

RPN.GR