Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

502

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής υποδέχθηκε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γ. Λυριντζής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό ενημέρωσαν τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκ. Φάμελλο, τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου, την Αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος κα Χ. Καφαντάρη, τους Βουλευτές κ. Ν. Αθανασίου και κ. Π. Σκουρολιάκο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος υγρότοπος της Αττικής, που τροφοδοτείται με νερό μέσω του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, το σπάνιο πευκοδάσος κουκουναριάς, η παραλία με τις αμμοθίνες, τα οποία αποτελούν ορισμένους από τους βιότοπους του Εθνικού Πάρκου.

Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των οικοσυστημάτων του και η ανάγκη διατήρησης και προστασίας τους. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα αποτυπώματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν κριθεί κατεδαφιστέα από το 1999 και κατεδαφίστηκαν το 2018, ενέργεια που οδήγησε στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου. 

Τέλος, ζητήθηκε η άποψη του Φορέα Διαχείρισης για τα διαχρονικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι προστατευόμενες περιοχές και οι εργαζόμενοι σε αυτές, όπως και τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000. 

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής