spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μοσχαρίσιο λουκάνικο με ψητές πατάτες γεμιστές με αυγό και γραβιέρα

Υλικά

  • 3 – 4 πατάτες με τη φλούδα
  • 700 γρ. φρέσκα μοσχαρίσια λουκάνικα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 360 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 540 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε φέτες)
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 500 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 120 – 240 γρ. νερό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 6 γρ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα )

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε περιμετρικά, μέχρι το πιρούνι να εισχωρήσει περίπου μισό εκατοστό στη φλούδα. Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 -1.30 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σκίζουμε τον εξωτερικό υμένα (έντερο) από τα λουκάνικα έτσι ώστε να κρατήσουμε μόνο τον κιμά.
  4. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και χωρίς να προσθέσουμε καθόλου ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά από το λουκάνικο μέχρι να καβουρδιστεί αρκετά (περίπου 3 – 4 λεπτά) και τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να αρχίσουν να ‘μαραίνονται’.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, το καβουρδισμένο λουκάνικο, την πάπρικα, τη σάλτσα τομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  7. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κι με ένα κουτάλι ‘ σκάβουμε’ και αφαιρούμε ένα μέρος από την πατάτα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά που θα χωράει ένα αυγό. Την πατάτα που έχουμε αφαιρέσει, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  8. Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας και τοποθετούμε τις πατάτες ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα. Σε κάθε φωλιά πατάτας προσθέτουμε ένα αυγό. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα ομοιόμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί.
    PRO TIP: Απογειώνουμε τη γεύση με λάδι τρούφας.

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR