spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα και χαλούμι

Συστατικά

  • 4 κρεμμύδια
  • 1 κολοκύθα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +1 κ.σ. για το χαλούμι
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. κινόα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500 γρ. χαλούμι
  • 4 παντζάρια, βρασμένα
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2-3 εκ.
    • Σε ένα ταψί 30×40εκ βάζουμε την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, το κρεμμύδι, την κολοκύθα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
    • Πλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό και σουρώνουμε καλά.
    • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
    • Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε την κινόα, τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η κολοκύθα με τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ με την κινόα.
    • Κρατάμε το σκόρδο χωριστά για τη βινεγκρέτ.
    • Κόβουμε το παντζάρι σε φέτες κυδωνάτες και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

    Για τη βινεγκρέτ

    • Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μούλτι.
    • Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Κόβουμε το κάθε χαλούμι σε 6 φέτες. Βάζουμε  τις φέτες με την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού.
    • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με ραβδώσεις
    • Ρίχνουμε τις φέτες του χαλουμιού στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
    • Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Ρίχνουμε και τις φέτες του χαλουμιού από πάνω.
    • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR