spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

«Αλεξάνδρα»: Τρεις συλλήψεις μετά την αρπαγή του βρέφους από τον «παλαιοχριστιανό» – rpn

 

 

 

Στη σύλληψη των τριών ανδρών που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, την στιγμή που ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης άρπαξε το νεογέννητο παιδί του, προχώρησαν οι Αρχές, σύμφνωα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή φύλαξη- φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική εντολή», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα νοσηλεύτρια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, επειδή πατέρας άρπαξε τη κόρη του που φιλοξενείτο με εισαγγελική εντολή.

«Χθες οι τρεις φύλακες από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα κλήθηκαν για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα και εκεί μετά τη κατάθεση συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Τους πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν τα μεσάνυχτα στο κρατητήριο. Σήμερα, οδηγούνται στο μεταγωγών και μετά στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να δικασθούν με την αυτόφωρη διαδικασία», σημειώνει ο κ.Γιαννάκος και συμπλήρωσε:

«Μετά έχουν το θράσος να ισχυρίζονται παλαιοχριστιανός και άλλοι ότι όλα έγιναν φυσιολογικά χθες με την αρπαγή του παιδιού στο Αλεξάνδρας. Τραβολογάνε άδικα τους συναδέλφους χωρίς να φταίνε αν και γνωρίζουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βία. Αν ήθελαν να προστατέψουν το μωρό οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν τοποθετήσει αστυνομικούς εξω από τη μονάδα νεογνών. Έλεος να μας ζητάνε και τα ρέστα με τα δεκάδες παρκαρισμένα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή».

Νωρίτερα, ο «παλαιοχριστιανός» έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ενήργησε νόμιμα όταν μπήκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και άρπαξε το νεογέννητο παιδί του, ενώ υποστήριξε πως δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να το απαγορεύει.

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε», ανέφερε και συνέχισε: «Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επισήμανε πως το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο«Δεν μπορώ, για λόγους δικηγορικού απορρήτου να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα», είπε μεταξύ άλλων.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR