spot_img
15.5 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αλλάζουν οι τιμές των εισιτηρίων και των καρτών απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ από την Δευτέρα

 

 

 

Οι τιμές των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναπροσαρμόζονται από Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 λόγω της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1 Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορονοϊού.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε δεσμευθεί κανένας χρήστης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα χάσει τα λεφτά του από την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊου. Και με την μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανακουφίζουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Μετακινούμαστε στην πόλη πιο φθηνά και με ασφάλεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών».

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται στο 1.20 ευρώ αντί για 1.40 που ισχύει έως σήμερα – δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του Φ.Π.Α. Υπενθυμίζεται ότι το μεμονωμένο εισιτήριο είχε αυξηθεί στο 1,40 ευρώ μετά το 2015.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.

Αντίστοιχες μειώσεις  σημειώνονται και για τις τιμές των άλλων προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ  και του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα για τις μειώσεις των καρτών του ΟΑΣΑ

Στις μειώσεις προστίθενται δωρεάν πιστώσεις χρόνου για την περίοδο που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που τις είχαν προμηθευτεί πριν την πανδημία του κορονοϊού και δεν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν λόγω περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.

Οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.

Ειδικά για τους νέους χρήστες ετήσιων καρτών θα δοθούν επιπλέον 37 μέρες (οι οποίες αντιστοιχούν σε έκπτωση 10% που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής). Με άλλα λόγια αντί για 365 ημέρες μετακίνησης, θα παίρνουν 402 ημέρες.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΑ με ποιον τρόπο οι υπάρχοντες κάτοχοι καρτών που θέλουν να εκδώσουν ετήσια κάρτα, θα μπορούν να συνδυάσουν τις παραπάνω παροχές (πίστωση χρόνου, μείωση Φ.Π.Α. και επιπλέον έκπτωση 10%).

Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις αλλαγές στις τιμές θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Κεντρικής...

Ραφήνα: Χριστούγεννα αγάπης για τα παιδιά από τις «Αέλιες Νηρηίδες» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – rpn

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αέλιες Νηρηίδες», σε συνεργασία με τον...

Λευκή Νύχτα στη Ραφήνα – Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου – rpn

Η Ραφήνα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τη...

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

ΝΕΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

RPN.GR