spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Αντιδήμαρχος Ρ-Π Παναγιώτης Καλφαντής για το έργο πνοής των 11 στρεμμάτων στον Ν.Βουτζά

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής  μας ενημερώνει για το έργο στο Ν.Βουτζά του οποίου η  δημοπράτηση αναμένεται εντός του 2021 και με στόχο η υλοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.Ο κ.Καλφαντής αναφέρει τα εξής:
”Ενημέρωση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δύο εμβληματικών έργων που εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης και αφορούν δύο πάρκα – πολυχώρους στους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα .
Η μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής , είναι συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73 € και εκτελείται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.
Πλην του Περιφερειάρχη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Αυγερινός , ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Τσίρκας, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κα Κοσμίδη και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΥΔΗΜΟΣ κα Τατούλη.
Από την πλευρά του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου επισκόπησα τις θέσεις μας για το έργο που μας αφορά στην έκταση των 11 στρεμμάτων στην Α είσοδο του Νέου Βουτζά και εξέφρασα τις ευχαριστίες του Δημάρχου και του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την υλοποίηση προς όφελος των δημοτών του οικισμού που επλήγη από την φονική πυρκαγιά του 2018 αλλά και υπερτοπικά όλου του Δήμου μας.
Βασικός στόχος του έργου είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την δημοπράτηση να αναμένεται εντός του 2021 και με στόχο η υλοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
Στον συγκεκριμένο χώρο προβλέπεται υπαίθρια διαμόρφωση με διαδρομές περιπάτου για τους επισκέπτες, ποδηλατοδρόμος , υπαίθρια καθιστικά με σκίαστρα, παιδικές χαρές, στοιχεία νερού, ανοικτό υπαίθριο θέατρο, γήπεδο Padel , μικρή πίστα Skate Board και χώρος άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR