Απάντηση π.δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη στον Α.Ο.Καλλιτεχνούπολης για την μείωση της επιχορήγησης

585

Αγαπητοί φίλοι του ΑΟ Καλλιτεχνούπολης θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι η θέση μας στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν και παραμένει αντιπολιτευτική στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε θέση και άποψη που εκφράζεται ανεξάρτητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε θέμα που συζητείται.

Στο ζήτημα των επιχορηγήσεων των αθλητικών συλλόγων είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε την απαράδεκτη μείωση του ποσού για τον ΑΟ Καλλιτεχνούπολης και επισημάναμε ότι τα κριτήρια της διάθεσης των ποσών ήταν λανθασμένα ως και «εκδικητικά» για συλλόγους που τα Διοικητικά τους Συμβούλια δεν «συμπλέουν» με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής.

Υπογραμμίσαμε επίσης ότι σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 50%. Ψηφίσαμε θετικά στην πρόταση, όχι γιατί την βρήκαμε δίκαιη και ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των συλλόγων, αλλά διότι πολλοί από τους συλλόγους έχουν ανάγκη αυτής της «κουτσουρεμένης» επιχορήγησης όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να ανταποκριθούν στα έξοδα λειτουργίας τους και δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή στον όρο που θέσαμε ότι θα υπάρξει μέχρι τον προσεχή Αύγουστο νέα επιχορήγηση που θα «θεραπεύσει» την άδικη κατανομή της πρώτης επιχορήγησης.

Περιττό να σημειώσουμε ότι -όπως υπογραμμίσαμε και στη συνεδρίαση του ΔΣ- ο ΑΟ Καλλιτεχνούπολης πρέπει να επιχορηγηθεί στην δεύτερη αυτή κατανομή στο μέτρο που του αναλογεί στην μεγάλη προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

Βασίλης Πιστικίδης, παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ