spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε μεθυσμένο οδηγό- δεν τον συνέλαβαν – μετά από λίγο σκότωσε με την Porsche 22χρονο – rpn

 

 

 

Η είδηση για τη σύλληψη των αστυνομικών που έκαναν τον έλεγχο λίγο πριν το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, όπου ένας 22χρονος νέος έχασε τη ζωή του, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η σύλληψη έγινε μετά από εντολή του εισαγγελέα για να διερευνηθεί αν οι αστυνομικοί ευθύνονται ποινικά ή πειθαρχικά για την τραγική εξέλιξη.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ο 45χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά, οδηγώντας μια Porsche, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα του άτυχου Παναγιώτη, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει το πολυτελές αυτοκίνητο για έλεγχο λίγο πριν το δυστύχημα. Το αλκοτέστ που πραγματοποιήθηκε στον 45χρονο έδειξε πως το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του υπερέβαινε το 1 gr/lt, γεγονός που απαιτεί τη σύλληψη του οδηγού και την ακινητοποίηση του οχήματος, σύμφωνα με τον νόμο.

Οι αστυνομικοί, αν και αρχικά αφαίρεσαν τα κλειδιά του οχήματος και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αργότερα παρέδωσαν τα κλειδιά σε συνεπιβάτη που βρέθηκε νηφάλιος. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο επιχειρηματίας κατάφερε να πάρει και πάλι τα κλειδιά, βγαίνοντας στον δρόμο υπό την επήρεια μέθης και οδηγώντας στο τραγικό συμβάν.

Η υπόθεση αυτή γεννά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών ελέγχων και την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, γεγονός που υποδηλώνει ότι αποτελούσε έναν διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Η Τροχαία Χανίων διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, ενώ το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα για τον καταμερισμό των ευθυνών. Ταυτόχρονα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη εφαρμογή των νόμων και καλύτερη επιτήρηση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες τραγωδίες.

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR