Αυτός είναι ο 63χρονος που προσπάθησε να αρπάξει τη 10χρονη:Ο δήμαρχος βράβευσε τους αστυνομικούς που τον απέτρεψαν

363

Έλα να σου δείξω το σπίτι μου, έχω μεγάλο σπίτι” και “θα σου δώσω λεφτά μετά να γυρίσεις με ταξί” ήταν το όσα φέρεται να είπε ο 63χρονος στη 10χρονη σύμφωνα με τη μαρτυρία που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των δύο δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι άφησαν τον έλεγχο που έκαναν σε κατάστημα της Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και άρχισαν να ακολουθούν τον συνταξιούχο και το ανυποψίαστο κοριτσάκι.

Κάναμε έλεγχο σε ένα μαγαζί στην Αριστοτέλους, όταν ήρθε υπάλληλος διπλανού καταστήματος να μας ενημερώσει ότι είδε τον 63χρονο να πλησιάζει τη 10χρονη που πουλούσε χαρτομάντηλα στο δρόμο” είπαν οι δημοτικοί αστυνομικοί Ευαγγελία Στρατή και Πορφύρης μιλώντας στον “ΣΚΑΙ”.

 

Αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους, λίγη ώρα αργότερα άντρες της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας ακινητοποίησαν τον 63χρονο και του πέρασαν χειροπέδες, αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα για το 10χρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάζεται ο 63χρονος έπειτα και από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο 63χρονος συνταξιούχος αρνήθηκε την πράξη που τού καταλογίζεται.

Τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς Ευαγγελία Στρατή και Πορφύρη Ευστρατιάδη που απέτρεψαν με την εγρήγορση και τα γρήγορα αντανακλαστικά την αρπαγή της ανήλικης υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προκειμένου να τους συγχαρεί για την άμεση ανταπόκρισή τους.