spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Χειρουργός άφησε την 13χρονη κόρη της να ανοίξει τρύπα στο κρανίο ασθενούς – rpn

 

 

 

Είναι από τις ειδήσεις που πραγματικά δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς.  Χειρουργός στην Αυστρία βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινική έρευνα αφού επέτρεψε στην έφηβη κόρη της να τρυπήσει το κρανίο ασθενούς κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Η ιατρός εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρατς στην Αυστρία και φέρεται να καθοδήγησε βήμα προς βήμα την 13χρονη κόρη της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τον Ιανουάριο.

Η νευροχειρουργός έφτασε στο σημείο να αφήσει την κόρη της να τρυπήσει το κρανίο του 33χρονου Gregor R., ο οποίος χρειάστηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση μετά από τραυματισμό στο κεφάλι από ατύχημα.

H χειρουργός και ο δεύτερος γιατρός απολύθηκαν
Ο εισαγγελέας του Γκρατς Hansjoerg Bacher επιβεβαίωσε ότι τόσο ο νευροχειρουργός όσο και ένας δεύτερος γιατρός απολύθηκαν αμέσως από το νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

Ο Bacher επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δύο, μαζί με άλλα πέντε άτομα που συμμετείχαν στην επείγουσα χειρουργική επέμβαση, βρίσκονται τώρα υπό έρευνα για σοβαρή σωματική βλάβη.

«Προς το παρόν περιμένουμε ακόμη την τελική έκθεση από το τμήμα ποινικών ερευνών», είπε σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο ασθενής έμαθε την αλήθεια για την εγχείρησή του μόνο όταν η αστυνομία αποκάλυψε τις λεπτομέρειες εκ των υστέρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα επακόλουθα του ατυχήματος.

Τι λέει ο δικηγόρος του ασθενή
Ο δικηγόρος του, Peter Freiberger, δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον όλων των εμπλεκομένων και να ζητήσει αποζημίωση εάν χρειαστεί.

Ο Freiberger δήλωσε: «Η εγχείρηση και η διάτρηση ήταν απαραίτητες, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο για εμάς. Αλλά το θέμα είναι να αφήσουμε έναν 13χρονο να κάνει κάτι τέτοιο; αναρωτήθηκε.

Ο Freiberger επέκρινε τη συμπεριφορά της διεύθυνσης του νοσοκομείου και επισήμανε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο χειρουργείο έχουν μερίδιο ευθύνης, καθώς είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν ένα 13χρονο από το να λάβει μέρος στην επέμβαση.

Είπε: «Δεν υπήρξε καμία επαφή, καμία εξήγηση ή συγγνώμη, τίποτα. Αυτό είναι απλά αναξιοπρεπές».

Το νοσοκομείο σχολίασε: «Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλοκές. Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι λυπούμαστε πολύ για το περιστατικό και δεσμευόμαστε να διαλευκάνουμε πλήρως το θέμα».

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR