spot_img
29.8 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Δήμος Μαραθώνος: Αρχειοθέτηση Μητρώων Αρρένων – Κρατάμε ζωντανό το ιστορικό αρχείο του Δήμου μας

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνολική αρχειοθέτηση του δημοτολογίου του Δήμου Μαραθώνος, μια σπουδαία και χρονοβόρα διαδικασία με την οποία προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το ιστορικό αρχείο του Δήμου μας.

Για τη διαδικασία αυτή εργάστηκαν η Διεύθυνση Προσωπικού σε συνεργασία με την προσωπική επίβλεψη και καθοδήγηση του Προϊσταμένου του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου κ. Δημητρίου Κλεφτάκη.

Μια από τις πιο βασικές ενέργειες που  πραγματοποιήθηκαν  είναι η βιβλιοδεσία όλων των Μητρώων Αρρένων όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας σε δερματόδετους τόμους.

Τα μητρώα αυτά χρονολογούνται από το 1823 για το Γραμματικό, από το 1839 για την Δημοτική Ενότητα Μαραθώνος, από το 1840 για το Βαρνάβα και από το 1862 για τη Νέα Μάκρη, μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσα στους καταγεγραμμένους κατοίκους του Μητρώου Αρρένων βρίσκονται και τα ονόματα του προπάππου αλλά και του παππού του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα: Τσίρκας Κωνσταντίνος του Γεωργίου , γεννηθείς το 1849 και Τσίρκας Στέργιος του Κωνσταντίου γεννηθείς το 1883.

Η προηγούμενη εικόνα ήταν απογοητευτική. Βιβλία φθαρμένα, χωρίς καμία συνοχή και οργάνωση με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσχρηστα.

Επιπλέον δημιουργήθηκε ένας μεγάλος χώρος αρχειοθέτησης εξοπλισμένος με σύγχρονες, συρόμενες μεταλλικές αρχειοθήκες όπου οι δερματόδετοι τόμοι φυλάσσονται τώρα με ασφάλεια και τάξη και έτσι η αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών είναι πια ευκολότερη.

Ακόμη, υπάρχει μέριμνα και για το απώτερο μέλλον με επιπλέον χώρο στις βιβλιοθήκες, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα επόμενα στοιχεία που κάθε δεκαετία θα συμπληρώνουν το ιστορικό αυτό αρχείο.

Κρατάμε ζωντανό το παρελθόν του Δήμου μας για να έχουμε παρόν και μέλλον και για να αφήσουμε κομμάτια της ιστορίας μας και στις γενιές που ακολουθούν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR