spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου: «Ενδελεχώς» το απόλυτο… μπάχαλο! – rpn

 

 

 

Κι ενώ πιστεύαμε ότι τα χειρότερα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ραφήνας Πικερμίου τα είχαμε δει, στο χθεσινό (28/3) Συμβούλιο αντιληφθήκαμε ότι ο κατήφορος συνεχίζεται και Κύριος οίδε πού είναι ο πάτος!

Μία ακόμα πολύωρη συνεδρίαση, για την οποία ο χαρακτηρισμός «μπάχαλο» δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή, ενώ το μεγαλύτερο δυστύχημα για τους πολίτες και την πόλη, είναι το γεγονός ότι δεν επιλύεται κανένα ζήτημα!

Αποτελεί πραγματικά, ζητούμενο προς ανάλυση, πώς γίνεται να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι  (αιρετοί, εκπρόσωποι δημοτών) σε μία αίθουσα, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν όλους και να μην καταλήγουν – έστω και μέσα από έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις – σε κάποια λύση!

Προφανώς, δύο τινά συμβαίνουν: είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν!

Γιατί αν ήθελαν για παράδειγμα, θα είχαν λύσει σε προηγούμενο χρόνο, τα διαδικαστικά – τυπικά και σχετικά με τη νέα νομοθεσία, ζητήματα, διεξαγωγής της συζήτησης και ψηφοφορίας και δεν θα ξόδευαν σχεδόν μία ώρα, πολύτιμου χρόνου, για να τα λύσουν εντός της αίθουσας, τη στιγμή που επαγγελματίες και πολίτες, περίμεναν να ακούσουν ουσιώδεις λύσεις.

Γιατί αν μπορούσαν από την πλευρά της Διοίκησης, θα έφερναν τεκμηριωμένες προτάσεις, ώστε να γνωρίζουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι καλούνται ν α ψηφίσουν (δεν γίνεται να έχουν όλοι εξειδικευμένες γνώσεις).

Κανένα λοιπόν, από τα μείζονα θέματα (επίσπευση έργων στο κέντρο της Ραφήνας – αναμόρφωση Προϋπολογισμού) δεν υπερψηφίστηκε και για μία ακόμα φορά, παραπέμφθηκαν στις καλένδες!

«Δεν θέλετε να καταλάβετε!» κατηγορούσε κάθε τρεις και λίγο, η Δήμαρχος (μέσα από τραγελαφικά σαρδάμ) τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ θα έπρεπε να καταλάβει η ίδια ότι το Σώμα στην πλειοψηφία του, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη, ούτε στις γνώσεις ούτε στις προθέσεις της, οπότε… ο κώνωψ διυλίζεται!

Και δυστυχώς, η κατάσταση δεν φαίνεται να καλυτερεύει, όσο περνάει ο καιρός!

Υ.Γ. αυτό το «ενδελεχώς» που επαναλάμβανε η κα Τσεβά μας θύμισε το «τουτέστιν» στην παλιά ελληνική ταινία «Γοργόνες και μάγκες»!

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR