spot_img
25.4 C
Rafina
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Όλες οι πληροφορίες

 

 

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026, στις 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2026-2027.2027.

Η φιλοξενία των βρεφών και νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 23:49.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr:

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Δικαιούχοι του προγράμματος

– Γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) βρεφών και νηπίων:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο διάστημα 12 πλήρων μηνών που προηγούνται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο ψηφιακό μητρώο αναζητούντων εργασία της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

– Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς/ανεξαρτήτως απασχολουμένων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ). – Εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2025 (εισοδήματα έτους 2024).

Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αναζητηθούν στοιχεία με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τη ΔΥΠΑ, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην ενότητα Γ’ της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, 6:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική εκπαιδευτική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ν. Αττικής: Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου, Ιλίου και Χαϊδαρίου. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί περιφέρειας: Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας.

Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», με δικαιούχο φορέα την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εμπρόθεσμα, να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος στη σελίδα (www.eetaa.gr) και να καταθέσουν το αντίστοιχο voucher στον βρεφονηπιακό σταθμό της ΔΥΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤNews

Αυτή την εβδομάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Στους δύο Ιπτάμενους που χάθηκαν, μόνο σεβασμός και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Τα λόγια μοιάζουν πραγματικά φτωχά. Η σημερινή γιορτή της αεροπορίας...

Cambas Gardens: Τι προβλέπει το masterplan της DIMAND για το ιστορικό Κτήμα Καμπά στην Κάντζα

Σε ένα σύγχρονο συγκρότημα μικτών χρήσεων σχεδιάζει να μετατρέψει...

Στις σχέσεις, όσο περνά ο καιρός, ανακαλύπτουμε κάτι μάλλον αναπόφευκτο…- τι λέει η ψυχολογία

Συνήθως στην αρχή κάθε σχέσης οι ομοιότητες έχουν κάτι...

Ραφήνα: Παρέμβαση Τσεμπέρη για το Πάρκο Καραμανλή

Ερωτήματα για τη συντήρηση και την ασφάλεια του Πάρκου...

ΝΕΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Στους δύο Ιπτάμενους που χάθηκαν, μόνο σεβασμός και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Τα λόγια μοιάζουν πραγματικά φτωχά. Η σημερινή γιορτή της αεροπορίας...

Cambas Gardens: Τι προβλέπει το masterplan της DIMAND για το ιστορικό Κτήμα Καμπά στην Κάντζα

Σε ένα σύγχρονο συγκρότημα μικτών χρήσεων σχεδιάζει να μετατρέψει...

Ραφήνα: Παρέμβαση Τσεμπέρη για το Πάρκο Καραμανλή

Ερωτήματα για τη συντήρηση και την ασφάλεια του Πάρκου...

Νέος Κουβαράς: Σορός εντοπίστηκε μέσα σε ΙΧ από το οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά

Σορός αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων εντοπίστηκε μέσα σε επιβατικό...

Έγιναν οι Αγιασμοί στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (φωτο)

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στους...

Τανάγρα: Νεκροί οι δύο χειριστές του Phantom που συνετρίβη στο Athens Flying Week

Τραγική κατάληξη είχε η συντριβή του διθέσιου F-4 Phantom...

RPN.GR