spot_img
16.5 C
Rafina
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Όλες οι πληροφορίες

 

 

 

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026, στις 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2026-2027.2027.

Η φιλοξενία των βρεφών και νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 23:49.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr:

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Δικαιούχοι του προγράμματος

– Γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) βρεφών και νηπίων:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο διάστημα 12 πλήρων μηνών που προηγούνται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο ψηφιακό μητρώο αναζητούντων εργασία της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

– Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς/ανεξαρτήτως απασχολουμένων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ). – Εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2025 (εισοδήματα έτους 2024).

Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αναζητηθούν στοιχεία με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τη ΔΥΠΑ, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην ενότητα Γ’ της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, 6:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική εκπαιδευτική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ν. Αττικής: Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου, Ιλίου και Χαϊδαρίου. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί περιφέρειας: Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας.

Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», με δικαιούχο φορέα την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εμπρόθεσμα, να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος στη σελίδα (www.eetaa.gr) και να καταθέσουν το αντίστοιχο voucher στον βρεφονηπιακό σταθμό της ΔΥΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤNews

Αυτή την εβδομάδα

Δήμητρα Τσεβά: Παραδόθηκε προς χρήση η μεταλλική γέφυρα στην Καλλιτεχνούπολη

Προς χρήση παραδόθηκε η μεταλλική γέφυρα στην Καλλιτεχνούπολη, μετά...

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας στην Καππαδοκία και την Ισπάρτα με το Erasmus+

Με προορισμό την Τουρκία αναχώρησαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου...

”Σκιάδεια 2026”: ο Σαριδάκης ”τρίτωσε” τις νίκες του στην Παιανία!

Ο δρομέας του ΓΣΗ έτρεξε την κλασσική διαδρομή των...

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από την Πέμπτη – Η εκτίμηση Μαρουσάκη για την 28η Οκτωβρίου

Σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό αναμένεται να περάσει η χώρα...

Αρτέμιδα: 25χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και απείλησε αστυνομικούς με μαχαίρι

Στη σύλληψη ενός 25χρονου οδηγού προχώρησαν αστυνομικοί στην Αρτέμιδα,...

ΝΕΑ

Δήμητρα Τσεβά: Παραδόθηκε προς χρήση η μεταλλική γέφυρα στην Καλλιτεχνούπολη

Προς χρήση παραδόθηκε η μεταλλική γέφυρα στην Καλλιτεχνούπολη, μετά...

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας στην Καππαδοκία και την Ισπάρτα με το Erasmus+

Με προορισμό την Τουρκία αναχώρησαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου...

”Σκιάδεια 2026”: ο Σαριδάκης ”τρίτωσε” τις νίκες του στην Παιανία!

Ο δρομέας του ΓΣΗ έτρεξε την κλασσική διαδρομή των...

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από την Πέμπτη – Η εκτίμηση Μαρουσάκη για την 28η Οκτωβρίου

Σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό αναμένεται να περάσει η χώρα...

Αρτέμιδα: 25χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και απείλησε αστυνομικούς με μαχαίρι

Στη σύλληψη ενός 25χρονου οδηγού προχώρησαν αστυνομικοί στην Αρτέμιδα,...

10ος Ημιμαραθώνιος Δήμου Μαραθώνα -μια άψογη διοργάνωση που ανοίγει νέους δρόμους

Με απόλυτη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων...

Παναθηναϊκός: Πέθανε ο Δημήτρης Κύζας, μέλος της ομάδας του νταμπλ του 1977

Θλίψη στον Παναθηναϊκό προκαλεί η απώλεια του Δημήτρη Κύζα,...

Βίκυ Καβαλλάρη: Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική στις εκλογές του 2027

Η δικηγόρος και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής περιλαμβάνεται στις έξι...

RPN.GR