spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Εφιάλτης σε εκδρομή: Άρπαξαν τσάντες από μαθητές με χρήματα στην Ρώμη – rpn

 

 

 

Σε «εφιάλτη» μετατράπηκε η σχολική εκδρομή στη Ρώμη για μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου: Άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τις τσάντες τους μαζί με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες.

Όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr, ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, Κώστας Παναγόπουλος, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό.

Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης χάθηκε.

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», λέει στo neakriti.gr το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπαχή, που είχε και εκείνη την ίδια ενημέρωση για όσα συνέβησαν στην εκδρομή των παιδιών.

«Είναι άλλωστε πολύ κακές οι εποχές αυτές και οι οικογένειες των παιδιών αυτών τα έστειλαν στην εκδρομή με ένα σωρό στερήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας μετά από το πολύ δυσάρεστο περιστατικό», σύμφωνα με την κ. Σπαχή.

«Μια τραυματική εμπειρία»

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή ο Κώστας Παναγόπουλος, «Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών»!

«Βρέθηκε λύση για την επιστροφή»

Σε επικοινωνία του neakriti με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Φουντουλάκη, ανέφερε: «Από την ενημέρωση που είχα κι εγώ μέσω της Διεύθυνσης του 2ου ΓΕ.Λ., πληροφορήθηκε πως με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι κάτι σπάνιο σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Μόλις με το καλό επιστρέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές, θα ζητήσω όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό αυτό».

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

ΝΕΑ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

Έκτακτο δελτίο για τριήμερο κύμα ψύχους – Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

RPN.GR