spot_img
14 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους υπαλλήλους του δήμου Παλλήνης

Επιτυχώς και με ουσιαστικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο του Δήμου Παλλήνης για τους υπαλλήλους του.
✔️ Ο Δήμος Παλλήνης, μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης του Δημότη, διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους υπαλλήλους του, στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούνται για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
✔️Πρόκειται για το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο αυτού του είδους που υλοποιείται στον Δήμο για το σύνολο των υπαλλήλων του, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο συστηματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.
Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος με την παρουσία του υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης και της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.
✔️ Τη διοργάνωση και τον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη, Κωνσταντίνος Στρίκος, στο πλαίσιο της στρατηγικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων, η προσαρμογή τους στις σύγχρονες απαιτήσεις διοίκησης, καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.
✔️Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της σωστής οργάνωσης της καθημερινής εργασίας, της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των υπαλλήλων και της επιδίωξης μεγαλύτερης αποδοτικότητας, μέσα από αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου.
Μία από τις εισηγήτριες του σεμιναρίου, η κα Μαρία Γκούβρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κάτοχος MSc της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Υποψήφια Διδάκτορας του ΕΚΠΑ και Κοινωνική Λειτουργός, στην εισήγησή της ανέδειξε τον ρόλο του δημοτικού υπαλλήλου ως εκπροσώπου της Πολιτείας και του Δήμου, επισημαίνοντας τη σημασία της υπευθυνότητας, της ενσυναίσθησης και του επαγγελματισμού κατά την εξυπηρέτηση του δημότη.
Επίσης, στην εισαγωγική της ομιλία η ψυχολόγος, κα Ξένια Στεφανοπούλου, ανέδειξε τη σημασία της ενσυναίσθησης και της επαγγελματικής ανθεκτικότητας ως βασικών παραγόντων για μια αποτελεσματική και ανθρώπινη δημόσια διοίκηση.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοτών απέναντι στον Δήμο, καθώς και τα αντίστοιχα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοτικών υπαλλήλων στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε τεχνικές και πρακτικές διαχείρισης απαιτητικών ή δύσκολων περιστατικών, ενώ παρουσιάστηκαν βιωματικές προσεγγίσεις και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προκλήσεων στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες.
Μέσα από βιωματικά παραδείγματα και πρακτικές τεχνικές, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη διαχείριση της έντασης, στην αποφυγή προσωποποίησης συγκρουσιακών συμπεριφορών και στην ενίσχυση ενός ανθεκτικού επαγγελματικού mindset.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο και τη χρησιμότητα του σεμιναρίου, επισημαίνοντας ότι οι γνώσεις και οι πρακτικές που παρουσιάστηκαν είναι άμεσα εφαρμόσιμες στην καθημερινή τους εργασία, ενώ παράλληλα ζήτησαν την επανάληψη και συνέχιση αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει σήμερα ξανά το ιστορικό Hilton: Το νέο Conrad Athens The Ilisian αλλάζει τον χάρτη της φιλοξενίας

  Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας επιστρέφει...

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR