Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. αλεύρι φουντουκιού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
145 γρ. ασπράδια αυγών
Φουντουκιά κομματάκια προαιρετικά
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε το βούτυρο σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να αρχίσει να αφρίζει, μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει και να απελευθερώνει τα αρώματα του. Μόλις δείτε μικρές καφέ κηλίδες στον πάτο της κατσαρόλας, αποσύρετε από τη φωτιά και να κρυώσει. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρίσουν ελαφρά και προσθέστε τα ασπράδια των αυγών στα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το χλιαρό προς κρύο βούτυρο στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε βουτυρωμένα φαρμακεία ή χαρτάκια για κεκάκια προσθέτουμε το μείγμα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C ψήνουμε για 20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία.