Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί για το Κυριακάτικο τραπέζι

272

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1.200 γρ. αρνί, μπούτι, χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 2 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα

  • μυζήθρα
  • μαϊντανό, λίγο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα, την πιπεριά σε κυβάκια και βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 3-4 εκ. και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί και μεταφέρουμε το αρνί στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, το δεντρολίβανο, τον κύβο, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος  30 εκ. βάζουμε το κριθαράκι, την κανέλα, τις δάφνες και μεταφέρουμε το αρνί με τη σάλτσα του.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με μυζήθρα τριμμένη, μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.